Eesti Post: pange jõulusaadetised õigeaegselt teele

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida teie jõulupakkidesse panete?
Mida teie jõulupakkidesse panete? Foto: Caro / Scanpix

Esimesed aastalõpusaadetised on välismaalt Eestisse juba jõudnud, Eesti Post palub kõikidel jõulukaartide ja -pakkide saatjatel postitamise peale varakult mõelda.

Jõulud ei ole kaugel ning head soovid ja kingitused tuleks teele saata juba nüüd.

Välismaale saadetav pakk või kiri peab olema postitatud vähemalt detsembri esimesel nädalal, siis on kindel, et adressaat saadetise õigeaegselt kätte saab.

Kindlasti peab jälgima seda, et saadetisele oleks aadress kirjutatud korrektselt. Igal aastal jääb puuduva või ebatäpse aadressi tõttu kätte toimetamata nii kirju kui pakke.

Eesti Post saadab välisriikidesse kaardid ja pakid edasi mõne päeva jooksul, sõltuvalt rahvusvaheliste saadetiste edastamise transiitplaanidest.

Arvestada tuleks aga sellega, et pühade ajal liigub saadetisi tavapärasest rohkem ning nende sorteerimine ja laialisaatmine võtab kauem aega.

Kui tegemist on mõne kaugema riigiga, kuhu Eestist otse lennuk ei lenda, võib transiidiga kulgemine läbi erinevate riikide ka pikem olla.

Enne jõule kasvab alati Eestist saadetavate postipakkide arv, eelmise aasta detsembris oli väljuvaid saadetisi ligi 11 800, sisse tuli 7100 postipakki.

Samuti saab suurema hoo sisse postimüük: 2009. aasta kahel viimasel kuul oli saadetisi kokku ligikaudu 163 000.

Kui tavakoormus on postimüügil 3000 pakki päevas, siis aasta lõpus on see 5000 pakki.

2009. aastal edastati Eesti Posti vahendusel 2,2 miljonit saadetist (posti-, kuller- ja postimüügipakki), kirju saadeti ligikaudu 46 miljonit.

Möödunud aasta detsembris edastas Eesti Post umbes viis miljonit kirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles