Toidupankuriks saab hakata peagi ka Rakveres

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga algataja Eestis, hol­landlane Piet Boerefijn, sai ka aasta kodaniku tiitli.
Toidupanga algataja Eestis, hol­landlane Piet Boerefijn, sai ka aasta kodaniku tiitli. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Eesti toidupanga partneriks Rakveres on MTÜ Rakvere Dia­kooniakeskus. Diakoo­niakeskuse juhatuse esimees Pille-Ruth Ku­kemilk ütles, et parajasti käivad läbirääkimised siinsete kaup­lustega ning esimene toidukogumise üritus on järgmisel nädalavahetusel, 4. ja 5. detsembril Põhjakeskuses Rimi hüpermarketis.

“Praegu otsime vabatahtlikke, kes sooviksid toidupan­ga käima lükkamisele kaasa aidata,” sõnas Kukemilk.

Vabatahtlikud läbivad lühikoolituse ning nende ülesanne on jagada poekülastajatele toidupanka tutvustavaid trükiseid, kus on ühtlasi kirjas, millist kaupa on soovitatav toidupanka annetada. Samuti võtavad vabatahtlikud kaupluses vastu annetatud toitu.

Abivajajateni jõuavad toidupakid diakooniakeskuse vahendusel Rakvere linnavalitsuse koos­tatud  nimekirjade alusel. “On üle kahesaja inimese Rakvere linnas, kes saavad toimetulekutoetust ja vajavad ka toiduabi. Me võtame nende inimestega ühendust ja lepime kokku toidu kättesaamise suhtes,” selgitas Pille-Ruth Kukemilk.

Eestis elab rohkem kui 100 000 peret, kel ras­kusi igapäevase toidu mu­retsemisega. To­i­­du­panga mündikampaania kestab tuleva aasta jaanuarini. Selle käigus saab igaüks an­ne­tada kaupluses või pangas oma kroonimündid, et toetada toi­dupanga laienemist üle Eesti. Toidupanka jõuab toit nii kaupluste, tootmisettevõtete kui hulgiladude annetustena toiduainete näol, millel on realiseerimisaja lõpp lähedal, ning inimeste vabatahtlike toiduannetustena. Eesti toidupanga asutajad on Eesti-Hollandi heategevusfond Päikeselill ning Swedbank.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles