Rööparike seiskas Tartu-suunalise rongiliikluse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakke raudteejaamast (pildil) rongid praegu Tartu poole ei pääse.
Rakke raudteejaamast (pildil) rongid praegu Tartu poole ei pääse. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Vägeva ja Rakke raudteejaamade vahel käib praegu rööparemont ning mõlemas jaamas seisavad nii reisi- kui kaubarongid. Eesti Raudtee soovib rongiliikluse avada uuesti kella kuueks.


Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase märkis, et Lääne-Virumaa ning Jõgevamaa piiril avastati defektne raudteerööbas. Metallsulamist rööpal on sees pragu. Selliseid pragunemisi tuleb aeg-ajalt ette just sügiseti, mil ilm läheb järsku külmaks. Nagu maanteedelgi, põhjustavad ka raudtee lagunemist ilmaolud ehk soojaga paisumised ning külmaga kokkutõmbumised.

Praegu veetakse Rakke ja Vägeva jaamade vahel reisijaid ühest rongist teise. Tallinnasse suunduma pidanud rong sõidab tõenäoliselt Tartusse tagasi ning ka pealinna naaseb hoopis Tartusse jõudma pidanud rong. Kella kuuest alates peaks reisirongiliiklus pääsema uuesti liikuma, lisas Glase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles