EMHI andis tuisu- ja lumehoiatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu
Lumesadu Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi teatel on terve tänase ja homse päeva vältel oodata tugevat lumesadu ja tuisku.

Kirde- ja põhjatuule kiirus neljapäeva õhtul, reede öösel ja päeval on 15-18, rannikul iiliti 22-25 m/s. Lund võib Kesk-, Ida- ja Lõuna-Eestis juurde tulla kuni 20 cm.

Teeolud muutuvad keeruliseks.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi ilmaprognooside osakonna juhi Merike Merilaini sõnul võib lähenevat tormi võrrelda 2008. aasta novembris Eestit tabanud tormiga, kus sadas maha 20-30 sentimeetrit lund.

«Tsükloni teekond on nüüd veidi teistsugune – siis tuli lõuna poolt, kuid nüüd edelast ja on juba üle terve Euroopa tulnud, kuigi nüüd võtab õige mõõdu,» sõnas ta.

Torm möllab ka vee kohal, sest Läänemere põhjaosas tugevneb kirdetuul 15 kuni 17, pärastlõunal puhanguti 20 ja õhtul kuni 25 m/s. Laine kõrgus on 3-5 meetrit.

Peipsi järvel tugevneb enne keskpäeva kirdetuul 8-12, puhanguti 15 m/s. Soome lahel tugevneb keskpäeval kirdetuul 15 kuni 17, pealelõunal puhanguti 20 ja õhtul puhanguti 22 m/s. Laine kõrgus on 1,5 kuni 2,5 meetrit.

Väinamerel tugevneb ennelõunal kirdetuul 15 kuni 17, pealelõunal puhanguti 20 m/s. Laine kõrgus on 1 kuni 1,5 meetrit. Liivi lahel tugevneb hommikul aga kirdetuul 15 kuni 17, pealelõunal puhanguti 20 ja õhtul kuni 22 m/s. Laine kõrgus on 1,5 kuni 2,5 meetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles