Selgusid Lääne-Viru aasta teo nominendid

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Meelis Meilbaum/Montaaž

Lääne-Viru aasta teo väljaselgitamiseks loodud korraldustoimkond valis esitatud nominentide hulgast välja need teod, mis lähevad rahvahääletusele.


Kokku oli esitatud 29 üksikisiku ja asutuse/organisatsiooni/ettevõtte tegu kogu maakonnast. Vaagides nende kaalukust, valis toimkond välja üheksa organisatsiooni tegu ja kaheksa isikutegu.

Märkimisväärne oli seekordse kaalukate sündmuste rohkus väga paljudes valdkondades ja maakonna eri paigus.

Nüüd lähevad need teod rahvahääletusele, mis kestab kuni 6. jaanuarini. Lääne-Virumaa 2010. aasta tegu kuulutatakse välja 13. jaanuaril Sõmeru uues vallakeskuse hoones kell 15.

Hääletada saab Lääne-Virumaa raamatukogudes, samuti saab anda oma hääle, täites Virumaa Teatajast välja lõigatud või paljundatud hääletussedeli ja saates selle Virumaa Teataja toimetusse aadressil Pikk 8, Rakvere 44307, märgusõnaga “Aasta tegu”.

Oluline on märkida oma eelistus mõlemas kategoorias ning lisada tuleb kindlasti oma nimi ja kontaktandmed, sest hääletajate vahel loositakse auhindu.

Hääletada saab ka meili teel, kui saata oma eelistus aadressile aarne.mae@virumaateataja.ee.

Lisaks sellele on võimalik oma hääl anda internetis aadressil www.virumaateataja.ee.

Isikutegude vahel saab hääletada SIIN ning asutuse/organisatsiooni/ettevõtte tegude vahel SIIN.

Igast arvutist saab kummaski kategoorias oma hääle anda vaid ühe korra.

Aasta teo valimist korraldavad Lääne-Virumaal maakonnaleht Virumaa Teataja ja Lääne-Viru Omavalitsuste Liit kaheksandat aastat järjest. Siinkohal toob Virumaa Teataja ära seekordsete nominentide tutvustused.


Aasta teod

• Lääne-Viru 2003. aasta tegu oli “Kalevipoja” maailma esiettekanne Rakvere vallimäel.

• 2004. aasta tegu oli spordihoone rajamine Rakverre.

• 2005. aastal valiti esimest korda eraldi asutuse/ettevõtte tegu ja isikutegu. Enam kui tuhat hääletajat valis Lääne-Virumaa 2005. aasta tegudeks Rakvere teatrimaja üle 40 miljoni krooni maksma läinud renoveerimise ja Kaido Höövelsoni alias Baruto saavutused Jaapani sumoringides.

• 2006. aasta teoks valiti Tarvanpää Seltsi korraldatud esimene meeste tantsupidu Rakveres ning ettevõtja Hillar Pulga poolt piisonifarmi asutamine Põlulas.

• 2007. aasta teoks valis rahvas naiste varjupaiga asutamise Tapal. Isikuteoks aga mahuka raamatu “Kaks sajandit Vaeküla kooli” valmimise, autorid Maie Männik, Elvi Kullamägi ja Kersti Aasmets.

• 2008. aasta tegu oli AQVA veekeskuse avamine, isikuteona tunnustati Üllar Saaremäed punk laulupeo idee eest.

• 2009. aastal hääletas rahvas aasta teoks Tõrma-Piira-Pajusti kergliiklustee, isikuteo auhinna sai Arvo Pärt, kes oli annetanud Rakvere muusikakoolile pool oma elutööpreemiast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles