Kuidas võidelda kevadväsimusega?

, apteeker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas võidelda kevadväsimusega?
Kuidas võidelda kevadväsimusega? Foto: Internet

Kui kuulud nende hulka, kellel on hommikuti raske voodist tõusta, kes on terve päeva unised ja jõuetud ning kelle energiavarud on pidevalt otsakorral, siis võib sind kimbutada kevadväsimus.

Kuigi meditsiiniliselt sellist diagnoosi nagu kevadväsimus ei eksisteeri, on siiski nii, et mida kauem on kestnud pime aeg, seda rohkem tuleb apteekidesse väsimuse üle kurtvaid inimesi. Apteeker ei tohiks seda aga kohe kevadväsimusena tõlgendada. Esmalt tuleks välja selgitada, kas väsimuse taga võib olla peidus mõni muu põhjus.

Olulised küsimused on: milline on inimese elustiil? Kuidas ta toitub? Kas ta on hiljuti põdenud mõnda haigust ja sellega seoses ravimeid tarvitanud või on käsil lihtsalt veidi stressirikkam periood? Vastuste põhjal võib selguda mõni terviseprobleem, mille lahendamiseks tuleks arsti poole pöörduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles