Läheme koos Vargamäe Indrekuga Mauruse kooli!

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Hansen Tammsaare kogutud teosed.
Anton Hansen Tammsaare kogutud teosed. Foto: Dimitri Kotjuh/Järva Teataja

Kõik Tammsaare loomingu austajad on emakeelepäeval, 14. märtsil oodatud kaasa lööma “Tõe ja õiguse” teise osa avalikus ettelugemises.

Kuna 2016. aasta on kuulutatud A. H. Tammsaare „Tõe ja õiguse“ aastaks, võttis TLÜ Rakvere kolledž selle tähistamiseks ette “Tõe ja õiguse” teise osa ettelugemise, mis kestab päikesetõusust päikeseloojanguni. Alustatakse kell 6.33 ja lõpetatakse kell 18.16. Avalugejad on Tarvo Sõmer ja Urmas Lennuk.

Urmas Lennuk on kaasaja üks produktiivsemaid Tammsaare teoste dramatiseerijaid ja lavastajaid teatris. Tema eestvedamisel kanti 2003. aastal Kreutzwaldi 200. sünniaastapäeval Rakvere vallimäel ette “Kalevipoja” 19 032 regivärssi. Ettelugemise alguse tegi toona Tarvo Sõmer, kes jätkab ajaloolist järjepidevust ja avab emakeelepäeva päikesetõusul Tammsaare teose, mis kõneleb Indreku õpinguist Mauruse koolis.

Tammsaaret saab lugema tulla iga inimene, kellele emakeel armas ja klassiku looming hingelähedane. Registreeruda saab aadressil www.tlu.ee/tammsaare ning telefonidel 32 43016 ja 52 69328.

“Tõe ja õiguse” lugemine avab 14.-18. märtsini toimuvad Rakvere kolledžis akadeemilised märtsipäevad. Sel päeval leiab aset veel rida kirjandusega seotud üritusi ja Tammsaare Muuseumi Vargamäel teadur Siiri Kvell peab ettekande “Romaani “Tõde ja õigus” saamislugu”.

Märtsipäevade kavas on lasteaedade päev, akadeemiline teeõhtu täiskasvanud õppija võludest, valudest ja võimalustest ning Hõbeakadeemias Ene Ergma loeng “Kaasaegsest astrofüüsikast. Eesti – kosmoseriik”.

Kolledži akadeemiliste märtsipäevadega väärtustatakse emakeelt ja selle alalhoidu, samuti on märksõnadeks ajalugu, haridus ja elukestva õppe võimalused igale vanusegrupile lasteaialastest kuni seeniorideni välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles