Rahvaliidu juhatus palub tänavuste segaduste pärast vabandust

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Blok Rahvaliidu kongressil
Andrus Blok Rahvaliidu kongressil Foto: Margus Ansu

Rahvaliidu juhatus pöördus täna Eesti avalikkuse ja kõigi erakonnakaaslaste poole vabandusega lõppeval aastal erakonnas aset leidnud segaduse ja lahkhelide pärast.

Pöördumises avaldatakse kahetsust, et kogu rahva ees vallandunud skandaalid riivasid avalikkuse sündsustunnet ning kahjustasid eestlaste poliitilist enesekehtestamist.

«Nagu vari pikeneb enne valguse saabumist, nii on Rahvaliit heitnud endalt täna, talvisel pööripäeval – leppimise ja andeksandmise ajal – kõik halva ja määrdunu ning ammutab jõudu selleks, et minna uude aastasse puhtama ja ausamana,» selgitas Rahvaliidu esimees Andrus Blok.

Novembri lõpus ametisse astunud juhatus tunnistab, et ei saa küll võtta vastutust aasta alguses puhkenud kaose ja sisetülide eest, ent peab oma kohuseks paluda kogu rahva ees andestust inetute juhtumiste pärast.

Bloki sõnul oli lõppev aasta Rahvaliidule läbi aegade kahtlemata kõige raskem. Selle näiteks tõi ta kevadtalvel alanud lõhestamise sotsidega ühinemiseks, mis ei kandnud küll vilja, kuid põhjustas erakonnas pereheitmist, kõhklusi, usu kadumist ja minnalaskmismeeleolu.

Nüüd aga, teatab Blok, on erakond valmis välja astuma Eesti maarahva huvide eest kõige laiemas mõttes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles