Aseri tahab liituda Lääne-Viruga

Gerli Romanovitš
, Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aseri vallavolikogu esimehe Gaido Kentemi sõnul ei olnud küsitluse tulemustes midagi üllatavat – rahva meelsus tundus juba enne selles suunas olevat.
Aseri vallavolikogu esimehe Gaido Kentemi sõnul ei olnud küsitluse tulemustes midagi üllatavat – rahva meelsus tundus juba enne selles suunas olevat. Foto: Peeter Lilleväli/Põhjarannik, kaart

Pühapäeval toimunud Aseri rahvaküsitluse tulemusel selgus, et 77 protsenti vastanutest eelistaks liituda just lääne suunas – Viru-Nigula ja Kundaga.

Nädalavahetusel toimunud rahvahääletusel pidid inimesed valima kahe võimaliku liitumissuuna vahel. Kokku osales hääletamisel 456 inimest, kaks hääletussedelit olid kehtetud. 351 inimest ehk 77 protsenti hääletanutest eelistas liitumist Viru-Nigula ja Kundaga. 103 oli neid, kes peaksid paremaks olla ühes omavalitsuses praeguse Kiviõli linna, Sonda ja Lüganuse vallaga.

Aseri vallavolikogu esimehe Gaido Kentemi sõnul polnud tulemuses midagi üllatavat. “Inimeste meelsus tundus olevat ka enne selles suunas,” ütles ta, viidates asjaolule, et paljudele on kaalukeeleks just ajalooline side ning kalmistu ja kiriku asukoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles