Jõuluilm: tuuline, ent sajuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine loodus
Talvine loodus Foto: Elmo Riig / Sakala

Värsketel andmetel Lääne-Euroopast läheneva tsükloni tiheda lumesaju tsoon Eestisse ei ulatu, küll aga puhub reedest alates tugev kirdetuul, mis põhjustab pinnatuisku, teatab EMHI.

Homme ulatub kõrgrõhuala Skandinaavialt üle Läänemere Venemaa läänealadele ning saju tõenäosus on väike. Külma tuleb öösel 12-18, päeval 7-13 kraadi.

Reedel määrab ilma peaaegu kogu Euroopat mõjutav hiigeltsüklon, mille üks kese on Kesk-Euroopas. Kirdetuul tugevneb kõikjal ja põhjustab pinnatuisku, kuid lumesaju tõenäosus on suhteliselt väike. Öösel on -14...-20, päeval -9...-15 kraadi.

Laupäeval-pühapäeval jätkub pinnatuisk tugeva kirdetuulega, saartel võivad tuuleiilid ulatuda 21 m/s. Lumesaju võimalus suureneb Lõuna-Eestis ja Saaremaal. Öösel on -12...-18, päeval -7...-14 kraadi.

Järgmise nädala algul võivad lumesadu ja tuisk laieneda juba kõikjale, kuid sajuhulk ei ole tõenäoliselt siiski suur. Öösel veel tugev kirdetuul nõrgeneb esmaspäeva jooksul ja külmakraadid püsivad 6-11 piires.

Teisipäeval tsüklon hääbub ja lumesadu hõreneb veelgi, õhutemperatuur jääb 5-10 külmakraadi piiresse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles