Rakveres loetakse koidust ehani Tammsaaret

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Tõe ja õiguse" ilmumisest möödub oktoobris 90 aastat ja selle tähistamiseks algab tänasest suur hääletusvõistlus. Foto on illustratiivne.
"Tõe ja õiguse" ilmumisest möödub oktoobris 90 aastat ja selle tähistamiseks algab tänasest suur hääletusvõistlus. Foto on illustratiivne. Foto: Internet

Pilvisele hommikule vaatamata algas tänase emakeelepäeva päikesetõusul kell 6.33 TLÜ Rakvere Kolledžis A. H. Tammsaare “Tõe ja õiguse” teise osa ettelugemine.

Indrek Paasi saabumisest Tartusse Mauruse kooli luges esimesed leheküljed Rakvere teatri näitleja Tarvo Sõmer, kes oli ka aastate eest toimunud “Kalevipoja” ettelugemise esinumber.

Kümne minuti pärast võttis lugemisjärje üle Rakvere linnavolikogu esimees Toomas Varek ning tema järel näitekirjanik ja lavastaja Urmas Lennuk.

Indreku kooliaastatest kõnelevat teost saab päeva jooksul käia lugemas 70 inimest. Lugemise lõpetab päikeseloojangul kolledži direktor Silver Pramann.

Ettelugemise kohad täitusid kiiresti ning kes hiljaks jäi, saab toimuvat jälgida reaalajas kolledži kodulehel https://www.tlu.ee/et/Rakvere-kolledz ja kodus ise Tammsaaret lugeda. On ju käimas “Tõe ja õiguse” aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles