Tamsalus märgati taas kahtlast tegevust

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elumajad. Pilt on illustratiivne.
Elumajad. Pilt on illustratiivne. Foto: Meelis Meibaum/Virumaa Teataja

Tamsalus Ääsi tänaval elavad inimesed on märganud majades ringi liikuvaid inimesi, kes sooviks hea meelega korteriustest sisse astuda.

“Mõni päev tagasi püüti jagada usukirjandust, täna soodsat riidekaupa,” kirjeldas üks tähelepanelik kodanik. “Ehk on äri nagu ikka, aga võttes arvesse hiljutist “remondiettepanekut”, mõelge enne järele, kui ukse avate,” hoiatas ta.

Ida prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistiku sõnul pole see info piirkonnapolitseinikule veel jõudnud. Kuid politsei tuletab inimestele meelde, et veenva põhjuseta ei tohiks võõraid inimesi tuppa lasta. Kindlasti ei pruugi iga selline pakkumine olla pettus, kuid ettevaatlik tasub ikka olla.

“Juhul kui lasete inimese siiski oma koju, ärge jätke teda üksinda tuppa,” jätkas Kivistik. “Rahakotid ja muud väärtuslikud esemed tuleks hoida nii, et neid poleks võimalik märkamatult kaasa haarata.”

Hiljuti ilmusid Tamsalu kortermajade trepikodadesse teenusepakkumise teateid, milles lubatakse kahe päevaga teha ära töö, mida kohalikud ei suudaks isegi kümne aastaga. Kuulutuses seisis, et selles majas tehakse 3. ja 4. märtsil “niiskuvate ja hallitavate ja külmavate seinte remont”.

Tamsalus pole elamumajandus korteriühistute, vaid ASi Tamsalu Kalor hallata. Äriühingu juhataja Neeme Malva ütles, et tal oli pärast kirjeldatud kuulutuste ilmumist telefon punane. Inimesed pärisid, mis toimub.

Malva sõnul tundus imelik, et teenusepakkuja ei võtnud maja haldajaga ühendust. Malva helistas kuulutuses näidatud numbril ja sealt vastati vene keeles. Öeldi, et analoogset teenust pakutakse veel Kundas ja Tapal. Malva väitel ei saagi elanikud selliseid töid ise tellida. Seda saab teha vaid maja haldaja ehk AS Tamsalu Kalor. Malva sõnul on äriühingu hallata 53 kortermaja. Kuulutuses kirjeldatud remonditöid, millega teenusepakkuja pidi kahe päevaga hakkama saama, ei suudaks nad ära teha isegi kümne aastaga. “Mingi petuvärk on,” lisas Malva.

Tamsalu vallavolikogu esimees Toomas Uudeberg nimetas kuulutusi samuti kahtlaseks. Tema teada võtsid elanikud need kohe maha.

Ida prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistik ütles, et kirjeldatud kuulutustest pole politseid teavitatud ning kahtlustäratavatesse siltidesse ja reklaamidesse tuleb suhtuda väga suure ettevaatlikkusega.

Politsei soovituse järgi ei tasu raha, võtmeid ega dokumente hoida korteri esikus. Remonditööde puhul on mõistlik vormistada leping ja raha ette mitte maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles