Maanteed on kohati jäised ja libedad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine maantee.
Lumine maantee. Foto: Arvo Meeks

Hommikutundideks olid tuisk ja lumesadu vaibunud ning põhi- ja suuremate tugimaanteede katted olid peamiselt puhaste sõidujälgedega, kuid kinnisõidetud lumega sõidujälgede ja radade vahel.


Puhaste sõidujälgedega lõikudel võib teekate olla aga ootamatult jäine ja libe, hoiatas maanteeinfokeskus. Soola –ja kinnisõidetud lund on teede laiendustel ja ristmikel. Teedel esineb ka lendlevat lund, mis piirab nähtavust.

Lumised ja libedad on neljarealiste maanteelõikude teised sõidurajad ning Kärdla-Heltermaa maantee. Kõrvalmaanteedel tuleb arvestada lumiste, libedate ja pinnatuisust kitsendatud teeoludega.

Ilm oli pilves ja mõõduka nähtavusega. Viljandi ja Rapla maakonnas sadas jäidet. Teepinna temperatuure mõõdeti –4 kraadist Lääne-Eesti saartel kuni –7 kraadini mandril.

Hetkel on liiklus suletud või raskendatud järgmistel kõrvalmaanteedel:

Ida-Virumaal on läbimatud tee Tallinna-Narva maanteelt Aa hooldekoduni, juurdepääs on tagatud kõrvalolevate teede kaudu ning Varja-Moldova tee. Kitsendatult läbitav on Voorepere-Saka, Toila-Voka, Voka-Sillamäe, Lüganuse kalmistu tee, Moldova karjääri tee, Soodumäe-Moldova-Aa, Koogu-Kalvi, Martsa-Allküla, Järve-Valaste, Kõrkküla-Erra ja Aa ranna tee.

Lääne-Virumaal on läbimatu Kadrina-Undla tee, ligipääs Undlasse Kadrina-Viitna teelt.

Järva maakonnas on läbimatu Seidla-Järva-Jaani maantee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles