Aastavahetus tuleb Lääne-Virumaal peo ja tantsuga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetus.
Aastavahetus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Neil, kes soovivad aastavahetust kodust väljas tähistada, on valida mitme peopaiga vahel. Alustada võib juba 30. detsembril.

Homme õhtul kell 20 peetakse Rakvere rahvamajas aastalõpu stiilipidu “Näärid kaheksakümnendatel”. Esineb ansambel Regatt, muusikat valib Maire Au­naste.

Tudu rahvamajas on aastalõpupidu “Rõõmsalt uude aastasse” samuti 30. detsembril. Peoga  hakatakse pihta kell 21. Rahvamaja juhataja Helve Ploomi sõnul on neil viimastel aastatel välja kujunenud, et ühiselt saadetakse vana aasta ära 30. detsembril, sest aasta viimasel päeval soovivad inimesed kodus olla. Tudu rahvamajas esinevad peolistele bänd ja flamenkotantsijad, mängitakse seltskondlikke mänge ja laulavad lapsed.

Aasta viimasel õhtul on pidu Kunda linna klubis. Peosaali uksed avatakse kell 21. Tuju loob vanal aastal ansambel Compact ja uut alustab ansambel Catarsis. Hommikutundidel teeb muusikavaliku diskor Mina. Meelelahutusliku programmi esitab tantsutrupp Flamante. Avatud on ka kohvik.

Vana-aastaõhtul kell 22 toimub Tapa kultuurikojas aastalõpupidu. Tantsuks mängib ansambel XXL ehk Väga Suured Poisid. Samuti on oodata üllatuskülalist. Sobivad suupisted tuleb külalistel endil kaasa võtta, pokaal vahuveini uue aasta tervituseks sisaldub peopileti hinnas.

Vana-aastaõhtul pool tundi enne südaööd esinevad Rakvere Turu platsil grupi Flameous tuleakrobaadid ning kümme minutit enne kella 24 kõlab valjuhäälditest president Toomas Hendrik Ilvese uusaastatervitus.

Keskööl algab Rakvere ordulinnuses ilutulestik, mis Rakvere linnavalitsuse info ja avalike suhete spetsialisti kt Jaanus Nurmoja sõnul on hästi nähtav nii keskväljakult kui ka mitmelt poolt linna lähiümbrusest.

Hüvastijätud krooniga

Pärast uue aasta saabumist on Väike-Maarja rahvamajas pidu “Jää hüvasti, Eesti kroon”. “Varasemate aastate kogemused on näidanud, et aastavahetuse hetkedel soovivad inimesed kodus olla, ja kui uus aasta on vastu võetud ning ilutulestik vaadatud, seatakse sammud rahvamajja,” selgitas rahvamaja juhataja Ville-Markus Kell.

Rahvamajas on kaetud ka peolaud, tantsumuusikat teevad Lihtsad Poisid Järvamaalt ja Cozzo Läänemaalt. Pidu kestab Kella sõnul varajaste hommikutundideni.

Haljala rahvamajas toimuv uue aasta pidu on samuti rahavahetusteemaline- “Hüvasti, kroon!” -, kus muu hulgas saab näha rahvamaja näiteringi esituses T. Selli näidendit “Marionettnukud”. Tegu on esietendusega. Tantsuks mängib Ansambel.

Rakke kultuurikeskuses algab aastavahetuse tantsupidu uuel aastal - pool tundi pärast südaööd. Tantsuks mängivad ansambel Meidon4 ja DJ Davey. Uue aasta esimestel tundidel saab tantsida ka Venevere seltsimajas.

Vihula vallas korraldavad aastalõpupidusid seltsid. Võhma Selts peab kroonide pensionile saatmise pidu. Võhma Seltsi liige Anneli Kivisaar rääkis, et nemad ootavad pidulisi oma kroonikottidega - et euro käibele tulles võetakse kasutusele ka uued rahakotid, võiksid pidulised kroonikotid seltsile tuua, millest selts krooni aja mälestusmärgi püstitab. Vana aasta lõpus saab peopileti eest maksta veel kroonides, uue aasta saabudes tuleb aga juba eurod välja käia. Seepärast ongi aastavahetuspeo lausungiks “Oma viimased kroonid Võhmale too ja ütle, mis elul on viga”.

Oma pidu peavad ka Karepa Seltsi liikmed, nende peo teema on “Must ja valge”, samuti Võsu rannaklubi ja Käsmu Külaselts.

Lisaks valdades korraldatavatele pidudele toimuvad peoõhtud ka mee­lelahutus­pai­kades. Näiteks on võimalik vaadata Rakvere spaas Aqva vana-aastaõhtul show-programmi õhtujuhi diskor Sass Nixoniga, tantsida Kolme Linna Bändi muusika järgi ning vaadata tantsutrupi Le Raion esinemist. Uksed avatakse kell 20.

Rakvere vallavanema Aivar Aruja sõnul korraldatakse aastavahetuse peod Arknal, Lasilas ja Levalas. Kadrina vallas toimuvad aasta ärasaatmise peod Kadrina ja Läsna rahvamajas.

Enamiku pidude piletid on eelmüügist ostes oluliselt soodsamad kui peopäeval soetatud, ning kes soovib kindlustada enda seltskonnale peolaua, sel tuleb sellest varem teada anda.

Tamsalu kultuurimaja kultuuritöö korraldaja Liia Allingu sõnul nemad tänavu aastavahetuse tralli ei organiseeri, sest maja turvamine on sel aastavahetusel keeruline. “Aga Erko Jullinen korraldab selle eest oma angaaris noortele aastavahetuse peo,” lisas Alling.

Peoks raha ei jagu

Rägavere vallas avalikke pidusid ei ole, sest vallavanem Mati Ulmi sõnul ootab rahvamaja remonti ja seega pole kohta, kus pidutseda, ning pealgi on raha läinud lume lükkamisele. Ka Viru-Nigula vallas pidu ei peeta. Peamine põhjus see, et rahvamajas tegutseb praegu lasteaed ning seal üritusi korraldada ei saa.

Sõmeru vallas ei toimu aastavahetuse pidusid samuti. “Kuna tõmbekeskus Rakvere on väga lähedal, siis aastavahetusel pidu me ei korralda, küll aga tuleb 8. jaanuaril keskuse hoones retrodisko,” rääkis Sõmeru valla kultuurispetsialist Annika Aasa.

Ka Laekveres ei ole kogu valla rahvale eraldi korraldatavat uue aasta vastuvõtmise pidu. Kuid kolmapäeva õhtul kell 19 on aastalõpukontsert, kus esinevad Tanja Mihhailova ja Mihkel Mattisen.

Pajusti klubi sel aastavahetusel raha puudumise tõttu pidu ei korralda, ütles klubi juhataja Reet Aru.

Aastalõpupidu ei tule ka Roela rahvamajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles