Krooniaja jooksul saadeti ringlusse 479 miljonit pangatähte

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kroonid
Eesti kroonid Foto: Toomas Huik.

Eesti Pangast saadeti täna ringlusse viimased kroonid, millega lõppes Eesti krooni ajajärk, kokku on keskpangast ringlusse saadetud aga 479 miljonit pangatähte ja üle 500 miljoni käibemündi.

Kurva muusika saatel väljus täna Eesti Panga hoidlast viimane last kroone, sest hoolitama euro tulekust pidi keskpank hoolitsema, et ka viimasel päeval ning kahenädalasel paralleelkäibe perioodil kroonid ringluses oleksid, vahendab ERR Uudised.

«Kokku me oleme saatnud siit Eesti Panga hoovist välja 479 miljonti pangatähte ja üle 500 miljoni käibemündi. Loomulikult need 479 miljonit on käinud päris mitu korda siit hoovist läbi, nii et kogunumber on 1,5 miljardit,» rääkis Eesti Panga president Andres Lipstok.

Ta lisas, et kroon on olnud hea raha ja teeninud Eesti rahvast hästi, kuid nüüdseks on krooni töö tehtud ning selle koht on edaspidi muuseumites, kogudes ja ajaloos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles