Peataolek võimuerakonnas halvab Eesti arengu

Einar Vallbaum
, riigikogu liige, ­endine Lääne-Viru maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Vallbaum
Einar Vallbaum Foto: Erakogu

Rahva kasvanud rahulolematust, peaministri madalaid reitinunumbreid, konkreetsuse puudumist ja selgete vastuste andmata jätmist, ebamugavate teemadega laveerimist ning rahvaga vähest arutlemist ja arvestamist püütakse kompenseerida suurte ja tõsistena näivate– riigireformi ja haldusreformiga.

Et saaks midagi olulist ning rahva üldisi ja pikaajalisi huve silmas pidades, tehtud! Ent ka selles küsimuses lähevad Reformierakonna otsustajate sõnad ja teod lahku. Kui sinna lisada veel mõne päeva taguse valitsusliidu trahvimäärade kahekordistamise läbikukkumise, kus kaalukeeleks sai just reformierakondlaste siseopositsioon, tekib vägisi küsimus Eesti arengu ja edasise kursi kohta. 

Sama küsimuse tekitab ka vabariigi valitsuse plaan sulgeda käesoleva aasta 1. juunist Rakvere Veterinaar- ja Toidulaboratoorium ning viia praegused laboratooriumi ülesanded Tartu üksuse alla. Kui valitsus on varem postuleerinud üle-eestilise asutuste hajutamise strateegilisust, tagamaks kahe tõmbekeskuse kõrvale-  ja eeskätt just maapiirkondadesse- rohkem tegevust ja elu, siis see plaan on küll kardinaalses vastuolus väljaöelduga. Küsimus ei ole ainult töökohtade kaotamises, ehkki ka selles! Veelgi enam on küsimus funktsionaalsuses, põhimõtetes, ajas ja usalduses. Kui valitsus püüab kulusid kokku hoida ning loobub ametikohtadest ja viib ühe asutuse funktsioonid teise alla, siis sellega paneb ta kohustused ettevõtjatele, jahimeestele ja tavakodanikele, kes peavad kandma ise kulutused, mis kaasnevad testide ja analüüside saatmisega Tartusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles