Uus batuudikeskus meelitab saltosid viskama

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue batuudikeskuse trampoliinidel eile hulljulgeid hüppeid proovinud kümneaastane Aleksander Vedler (hüppel) ja kaheksane Karl Oskar Vedler olid õhulendudest silmanähtavalt vaimustunud.
Uue batuudikeskuse trampoliinidel eile hulljulgeid hüppeid proovinud kümneaastane Aleksander Vedler (hüppel) ja kaheksane Karl Oskar Vedler olid õhulendudest silmanähtavalt vaimustunud. Foto: Sille Annuk

Võru tänava pitsapoe taga endise rulahalli ruumes avatakse reedel Lõuna-Eesti suurim batuudikeskus UP, mis annab kõigile võimaluse tunda ennast tõelise õhuakrobaadina.


Batuudikeskuse eestvedaja Alger Vedleri sõnul on maailmas niisuguseid sportlikke meelelahutuskohti palju ning messidel käies tekkis idee luua midagi sellist ka Tartusse.

«Tallinnas on Skypark, miks ei võiks siis ka Tartus olla,» lausus Vedler, kelle firma OÜ Airfun on aastaid tegelenud täispuhutavate atraktsioonidega ja nii polnud batuudikeskuse rajamine väga keeruline.

Trampoliinid ja pallimeri

Uue batuudikeskuse suurimaks atraktsiooniks on 10 hüppekohaga trampoliini-maastik, mille juurde kuulub ka suur poroloonitükkidest meri. Vedleri sõnul saab trampoliinidele korraga hüppama minna isegi kuni paarkümmend inimest.

«Pidasime siin juba ühte sünnipäeva ning siis oli korraga peal 19 last,» tõi Vedler näite ning lisas, et hüppamise efekt on muidugi suurem, kui inimesi on vähem.

Trampoliinid on Vedleri sõnul tehtud nii turvaliseks kui vähegi võimalik. Hüppeala on piiratud võrkudega ja neist läbi hüpata pole tema sõnul võimalik.

Trampoliinide vedrupõhjad on tellitud Saksamaalt ning need kannatavad kuni sajakilose inimese hüppeid. Poroloonist äärised on valmistatud kohapeal.

Peale trampoliinide on 500-ruutmeetrises keskuses ka suured täispuhutavad õhubatuudid ning väiksematele lastele mõeldud 10 000 palliga meri.

Samuti on keskusesse ehitatud kahekorruseline lastemajake, mis sobib eelkõige sünnipäevade pidamiseks. Keskuse rajamisse investeeriti umbes
20 000 eurot.

Lisaks meelelahutusele võiks batuudikeskus pakkuda Vedleri arvates ka tõsist sportimisvõimalust. «On neid, kes teevad sportlikke batuudihüppeid. Samuti saavad siin harjutada oma hüppeid ja saltosid lumelaudurid ja mäesuusatajad,» lausus Vedler ning lisas, et tal on idee tuua Tartusse ka batuudikorvpall.

«See sarnaneb tänavakorvpalliga. Mängitakse kaitsmetega kolm kolmele. Üsna jõuline mäng. Enamasti hüpatakse nii kõrgele, et pallid surutakse lihtsalt pealt sisse,» kirjeldas Vedler. «Hüppamine on päris suur füüsiline koormus ja naha saab üsna kiiresti märjaks.» Millal korvpall tuleb, ei osanud ta aga veel öelda.

Lõuna-Eestis ainuke

Esialgse plaani järgi on batuudikeskus lahti iga päev. Tunnipilet maksab kaks eurot ning kolme tunni eest tuleb välja käia viis eurot. «Elu on näidanud, et ühest tunnist jääb natuke väheks, aga üle kolme ei jaksa korraga ka hüpata,» ütles Vedler.

Kuna Riia tänava lõpus tegutsenud batuudi- ja rulluisukeskus Hüpe sulges mullu sügisel uksed, on uus koht Lõuna-Eestis ainuke. MTÜ Igavesti Noored juhatuse liikme Indrek Orujõe sõnul pole siiski võimatu, et Hüpe kevadel mõnes uues kohas taas tegutsema hakkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles