Utria dessandil on esimesed katkestajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utria dessant 2010.
Utria dessant 2010. Foto: Vaivara vald

Öösel kell 2 lumetuisus alanud Utria Dessandil on juba esimesed tagasilöögid – ennelõunal katkestas üks meeskond ja kaks meeskonda jätkavad väiksemas koosseisus.

Kell kolmveerand 12 katkestas täies koosseisus Kaitseliidu Alutaguse maleva esimene meeskond, sõnas võistluse pressiesindaja Urmas Reitelmann.

«Kolme liikmega jätkavad dessanti Kaitseliidu Tartu teine meeskond ja Kaitseliidu Tallinna maleva Lääne malevkond,» lisas ta. Katkestamise põhjuseid ta esialgu öelda ei osanud.

Kolmeteistkümnes Utria dessant algas täna öösel kell 2 esmakordselt tuisuses ilmas, osalejate hulgas rekordiliselt kolm naiskonda. Kokku läks algul rajale 22 neljaliikmelist võistkonda.

Kahepäevane jõuproov karmides tingimustes lõpeb laupäeval Sinimägedes.

Eesti Vabadussõja ajalukku läinud Utria dessant korraldati 17.-19. jaanuaril 1919. aastal Utria randa. Operatsiooni üldjuht oli Johan Pitka ja selle käigus vabastati 19. jaanuaril Narva punavenelastest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles