Narva [eel]arvamusfestival toob välja piirilinna kaheksa tahku

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Hermanni kindlus.
Narva Hermanni kindlus. Foto: Internet

Narva [eel]arvamusfestivali arutelud ei piirdu piirilinna käsitlemisega tema praeguses olekus, vaid vaatavad tulevikku. Kuidas noored võiksid Eesti suuruselt kolmanda linna keskkonda kujundada? Kuidas tuua Narva välja klaaskastist, mis lahutab linna ülejäänud maailmast? Mis tõuke annab Narvale võimalus saada kogu Virumaa keskuseks?

21. mail toimuval festivalil käsitletakse mitmes arutelus ka meedia osa Narva arengus. Püstitatakse küsimus, kas Eesti ajakirjandus näeb Narvat ja kogu Ida-Virumaad vaid hallides ja mustades toonides ning kuidas mõjutab meedia ja riigivõimu suhtumist 23 aastat tagasi aset leidnud referendum, millel nõuti Narva autonoomiat. Kas see sündmus on ikka veel poriplekk piirilinna kirjul kostüümil? Ning kuidas kodanikuajakirjandus Narvat kujundada suudab?

Puudutamata ei jää ka linnakeskkond ning riigivõimu suhtumine piirkonna arenguvõimalustesse. Püstitakse küsimus, kas Tallinn mitte ei takista Narva arengut nagu Hansa Liidu ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles