Kalevipoja uisumaraton heitleb ilmataadi tujudega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Kalevipoja III uisumaraton, mis sõideti 28. veebruaril 2009.
Pildil Kalevipoja III uisumaraton, mis sõideti 28. veebruaril 2009. Foto: Margus Ansu

Kalevipoja neljanda uisumaratoni korraldajad ootavad pikisilmi sula ja vihma, mis võiks nende arvates kesta vähemalt nädala. Siis paraneksid jääolud ning kahaneks ka lumekiht.


«Praegu on jää kahekordne,» kinnitas võistluste korralduskomitee juht Aivar Kokk, kelle sõnul vajutas sadanud lume raskus jääd allapoole ja selle pinnale tõusis vesi. Nüüd on vesi omakorda jäätunud ning pealmise kihi paksus on umbes 20 sentimeetrit, kuid tehnikat selle peale esialgu saata ei saa.

Varuvariandina kaaluvad korraldajad võimalust korraldada võistlus hoopis Kuremaa järvel. Koka kinnitusel eelistatakse aga igal võimalusel Peipsit, sest suurel järvel pikka maad sõita olevat hoopis midagi muud kui väiksel järvel tiirutada.

Võistluste eelarve on tänavu 19 174 eurot (300 000 kr) ning see summa on peakorraldaja hinnangul ka olemas. Raha tuleb nii kohalikelt omavalitsustelt, sponsoritelt kui ka osalustasudest.

Kui ilmaolud ei võimalda võistlust läbi viia, nagu üks kord juhtus, siis osalejate raha ei kao, vaid see läheb järgmise aasta osalustasu ettemaksuks, rõhutas Kokk ning kutsus üles julgesti nime kirja panema.

Varem on osalejate seast kostnud nurinat maratoniraja kvaliteedi üle. «Suurel järvel ei saa tagada  sisehalli jää kvaliteeti,» märkis Kokk ning lisas, et ka sisehalli jää ei peaks enam kui tuhat uisutajat vastu.
Korraldajad on valmis tänavu vastu võtma rohkem kui 1500 uisutajat.

Kalevipoja uisumaraton
Kalevipoja IV uisumaraton on 26. veebruaril Peipsi järvel, start Mustvees.

• Distantsid 50, 25 ja 7 km.
• Registreerunuid praegu 161.
• Nime saab kirja panna portaalis spordiinfo.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles