Vallajuhid ei lepi Türi kolledži sulgemisega

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi kolledži esimese kursuse tudengid loengus. Pilt on illustratiivne.
Türi kolledži esimese kursuse tudengid loengus. Pilt on illustratiivne. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järva maavalitsus ja Türi vallavalitsus ei lepi Tartu Ülikooli nõukogu otsusega eelolevast sügisest Türi kolledž sulgeda ja otsivad lahendusi, kuidas jätkata kolledži hoonetes hariduse andmist.

Veebruari algul seisab ees Türi valla ja Järva maakonna juhtide ümarlauakohtumine Tartu ülikooli rektoriga, kuid siiani on vastuseta paljud küsimused - kas Türi kolledži tegevuse peatamise otsus on ikka lõplik ja mis sel juhul saab avatud ülikooli õppest Türil, vahendas "Aktuaalne kaamera".


"Väga konkreetselt avatud ülikooli osast ei ole veel räägitud, kuid see kuulub õppekava alla ja see peaks minema samuti Tartusse," lausus Türi kolledži rektor Timo Kikas.
Selge pole ka see, mis saab labori- ja muude õpperuumide sisseseadest, mille soetamist on rahastatud eri allikatest, ja milline on ülikooli osalusel toimuvate mitmeaastaste koolitusprogrammide tulevik.


Türi vallavalitsus ei saa lubada, et kolledži peahoone ja 60-kohaline ühiselamu jäävad tühjalt seisma. "Aastate jooksul on siin välja arenenud väga tugev keskkonna kompetentsikeskus ja ma usun, et Türi vald on valmis selleks, et asutada vastav sihtasutus, kes selle teemaga edasi tegeleb," kinnitas Türi abivallavanem Üllar Vahtramäe.
Järva maavanem Tiina Oraste leidis samuti, et kolledžihoonetes võiks jätkuda keskkonnahariduse andmine, sest selleks on juba olemas tingimused, praktikabaasid ja koostööpartnerid, kes on harjunud siin koos käima. Samas ei välistanud ta ka teisi valdkondi ega koostööd teiste kõrgkoolidega, kui Tartu ülikool enam koostööst ei huvitu.


"Tuleb läbirääkimisi alustada Tallinna tehnikaülikooliga, Tallinna ülikooliga. Ja ma usun, et ka nendelt ülikoolidelt me leiame võib-olla mingisuguseidki mõtteid," lausus Oraste.
Arupidamisel otsustati, et Türi vald asutab sihtasutuse Kesk-Eesti Keskkonnahariduse ja Kompetentsikeskus, millest saab katusorganisatsioon koolituste korraldamise jätkamiseks olukorras, kui Tartu ülikool tõepoolest loobub Türi kolledži hoonete kasutamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles