Päästeameti usaldusväärsust ei suutnud kõigutada ka lumetormid

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti kõrget usaldusväärsust ei suutnud kõigutada ka lumetormid.
Päästeameti kõrget usaldusväärsust ei suutnud kõigutada ka lumetormid. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Detsembris pidasid eestlased kõige usaldusväärsemaks institutsiooniks jätkuvalt päästeametit, selgub Turu-uuringute ASi uuringust.

Päästeametit usaldas kas pigem või siis täielikult 96 protsenti vastanuist. Päästeameti liidripositsiooni ja kõrget usaldusväärsust pole Turu-uuringute andmeil suutnud viimaste aastate jooksul kõigutada ükski skandaal, kaasa arvatud hiljutine Padaoru juhtum.

Kõrge usaldusväärsus on uuringu kohaselt ette näidata ka politsei- ja piirivalveametil, Eesti Pangal, kaitseväel ning maksu- ja tolliametil, keda usaldavad 80 protsenti või enam eestimaalastest.

Tavapäraselt madal oli usaldus riigi poliitiliste institutsioonide suhtes – valitsust usaldab 53, peaministrit 50 ja riigikogu 46 protsenti vastanuist. Samas olid kõikide eelmainitud institutsioonide usaldusväärsused võrreldes 2009. aasta koondtulemusega tõusnud, mitte langenud.

Institutsioonide usaldusnäit oli möödunud aastal keskmiselt 64 protsenti. Oktoobris ja novembris oli asutuste usaldus 62 protsendiga aasta madalaimal tasemel, kuid tõusis detsembriks taas keskmisele tasemele 64 protsendini.

Omnibussküsitlust viib Turu-Uuringute AS läbi igakuiselt. Küsitluse sihtrühma moodustavad Eesti elanikud vanuses 15-74, valimi suurus on 1000 vastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles