Kirjutatud maailmade kompassinõel

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Vaiksoo on saanud Meelis Lainvoo “Kirjutatud maailmadele” noortelt head tagasisidet.
Jaanus Vaiksoo on saanud Meelis Lainvoo “Kirjutatud maailmadele” noortelt head tagasisidet. Foto: 2 X Meelis Meilbaum, shutterstock

Kirjasõnasse võib (noor) inimene ära eksida. Meelis Lainvoo “Kirjutatud maailmade” kompassinõel juhatab avastama kirjanduse ja ühiskonna seoseid ning otsima olemise mõtet.

Läbinisti kirjandusemehe Meelis Lainvoo (1963–2016) gümnaasiumiõpik “Kirjutatud maailmad”, mis mõeldud toetama kirjandusõpetuse valikkursust “Kirjandus ja ühiskond”, on midagi enamat kui õpik. Sündinud on tark ja mõttemänguline teejuht, ärgitaja maailma- ja kirjanduspilti avardavale retkele, uljale ajarännule, kus hajuvad ajastute piirid.

Õpiku esitlusel Lääne-Virumaa keskraamatukogus rääkis autori kursusekaaslane ja sõber Jaanus Vaiksoo, et teemat “Kirjandus ja ühiskond” ei valinud Meelis Lainvoo sugugi juhuslikult, vaid selle juured viivad nende ühisesse tudengipõlve. “Aasta 1985, kui toonases pedagoogilises instituudis õppima asusime, oli aeg, mil Eestis hakkasid toimuma suured muutused. Meie tudengiaeg langes väga suurele murrangule eesti ajaloos,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles