Lapsed piiluvad pildi sisse

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saalitäis noori kunstihuvilisi seikleb Mildebergiuse ja Pirrusega raamatute pildimaailmas. Peagi asutakse oma kätega hampelmanne valmistama.
Saalitäis noori kunstihuvilisi seikleb Mildebergiuse ja Pirrusega raamatute pildimaailmas. Peagi asutakse oma kätega hampelmanne valmistama. Foto: 3 X Meelis Meilbaum, montaaž

Lääne-Virumaa keskraamatukogu laste- ja noorteosakonnas kujunes maikuu viimane nädal tavatult kunstnikerohkeks – noortel lugejatel oli käsil pildi sisse minek.

Sari “Pildi sisse minek” on tähendanud kunstihuvilistele lastele lasteraamatute pildimaailma uurimist ning kohtumisi kunstnikega, kes jutustasid, kuidas sünnivad pildid raamatusse, ning tegid loomistööd koos lastega.

Pildi sisse mineku eestvedaja, Lääne-Virumaa keskraamatukogu laste- ja noorteosakonna juhataja Reet Tomband ütles, et pildiprojekt tekkis äratundmisest, et vaatamata meie raamatukunstnike loomingu kõrgele kunstilisele tasemele ning rahvusvahelisele tunnustusele ei jõua nende sõnum sageli lasteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles