Sõmerul mõeldakse juba järgmisele maaelufestivalile

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lambafestivalist välja kasvanud maainimeste pidu kulges Sõmerul mõnusas hoos – kes tegi traktoriga vigursõitu, imestas imeliste looma(laste) üle, nautis muusikat või ostis käe- ja hingepuudutusega asju. Kuigi külalisi jagub laadaplatsil kõikjale, on nii suurte kui ka väikeste jaoks vaieldamatult populaarseim koht Lääne-Virumaa Põllumeeste Liidu ala, kus pakutakse lambalihasuppi, töötab piimabaar ja saab osa tehnika- ja loomanäitusest.

Vahvate alpakade omanik Imre ­Heinsaar Wile farmist Järvamaalt peatab ürituse hinge Maia Simkini, et jagada prouale järjekordseid kiidusõnu. “See on hästi hea aura ja energiaga üritus – suurepärase õhkkonnaga, lahedad inimesed tunnevad end mõnusalt ja hea on olla. Vastikut trügimist ja stressi pole,” ütleb varem reklaami- ja meediaäris tegutsenud mees. Alpakade usku mees lisab, et on siinselt laadaplatsilt leidnud vähemalt kolm inimest, kes neid toredaid loomi tulevikus ehk kasvatama hakkavad.

Maaelufestivalil ostetakse ja müüakse kõikvõimalikku, igaüks leiab oma – taimed, kurgid, plekkkruusid, padjad, leib, lapitekid, rahvarõivamustris seelikud, kitsepiimast hea. Salatikurk maksab näiteks 40 senti tükk, karbi Jõgeva maasikatega saab kätte 4 euroga. Inimesed kurdavad vaid, et sendid pole enam raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles