Auhinnad pälvisid korvpall ja toit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta isikuteo auhinna võitnud Urmas Lindlo pakub endatehtud suppi oma kõige kõvemale konkurendile Jaanus Lekile.
Aasta isikuteo auhinna võitnud Urmas Lindlo pakub endatehtud suppi oma kõige kõvemale konkurendile Jaanus Lekile. Foto: Arvet Mägi

Neljapäeval kuulutati Sõmeru vallakeskuse hoones välja Lääne-Virumaa 2010. aasta tegu. Isikuteona sai suurima tunnustuse osaliseks Urmas Lindlo ja organisatsioonina tunnustati korvpalliklubi BC Rakvere Tarvas.


Aasta teo vääriliseks organisatsiooniks hindasid Eesti meistriliigas kullakarvalise hõbemedali võitnud korvpalliklubi BC Rakvere Tarva ülekaalukalt nii hääletussedelitel oma arvamust avaldanud kui ka internetihääletajad.
Samuti sai Rakvere Tarva korvpallimeeskonna peatreener Virumaa Teataja tunnustuse 2010. aasta pressisõbra auhinna näol.


Üksikisiku aasta teo auhinna võitis Sõmeru koolisöökla restoranikoka kvalifikatsiooniga juhataja Urmas Lindlo Tallinnas toidumessi FoodFest raames peetud koolisööklate kokkade konkursi “Parim koolisöökla” võitmise eest.


Ood koolisööklale


Meisterkokk ise jäi küll sõnaahtraks, kuid lasi kõigil kohalviibijatel maitsta aasta tegu pärast auhindade üleandmist. Kahinate järgi, mis siit-sealt kostis, oli selge, et Sõmeru koolilaste lõunasööki sooviksid ka nemad tihedamini süüa.


Urmas Lindlo oli ülivõimsalt võidukas sedelitel ja napilt teine internetis. Internetihääletajad eelistasid aasta isikuteona Rakvere reaalgümnaasiumi videostuudio õpetajat Jaanus Lekki filmi “Õnnelikud inimesed” eest.

“Minu jaoks oli see üllatus. Ma ei teinud seda filmi selleks, et televiisoripurgi sisse või ajalehe kaanele saada,” ütles Jaanus Lekk.


Loorberitele puhkama ta aga ei jää ning juba on ka uued filmiprojektid mõttes. “Mul on mõte kahe pikema filmiprojekti peal. Üks idee on teha film oma lähikondlastest ja enda läbielamistest ning teine on Katrin Reimuse teine raamat “Kus tramm ei käi”,” kergitas Lekk küll katet võimalikelt järgmistelt tegudelt, kuid ei and­nud siiski täp­set aimu, mil­lal uusi filme näha võiks.


Aasta isikuteona meeldis hääletajatele ka Vello Väinsalu algatatud endise Merehotelli lammutamine Võsul.
Organisatsiooni tegudena toodi välja veel multifunktsionaalse keskusehoone ehitamine Sõmerul, Tapa gümnaasiumi ja staadioni renoveerimine ning Arvo Pärdile pühendatud skulptuuri “Noormees jalgrattal muusikat kuulamas” avamine Rakveres.


Andres Sõber hindas küll enda ja oma meeskonna mitmekülgset tunnustamist, kuid ei alahinnanud teisigi kaastegutsejaid, keda välja toodi. “Eks igasugused auhinnad ja tunnustused kipuvad olema juhuste kokkulangevused. Tublid on kõik, kes midagi teevad,” jäi Sõber tagasihoidlikuks.


Täie hooga edasi


Saadud tunnustused Andres Sõbra pensionileminekut ei tähenda. “Ei tähenda midagi, vastupidi, möll käib täie hooga edasi,” oli Andres Sõber energiline.
Aasta teo valimistel hääletas kokku 2441 inimest oma lemmiku poolt, neist interneti teel 1417, hääletussedelitega 1004, meili teel 20. Hääletanute vahel loositi välja ka kolm inimest, kes saavad tasuta Virumaa Teataja tellimuse.


2010. aasta teo nominen­tideks esitati kokku 17 organisatsiooni või isiku tegu.

Andres Sõber ajab õiget asja


Andres Sõber pälvis ka Kultuurkapitali Lääne-Virumaa ekspertgrupi ja Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu poolt tunnustuse 2010. aasta “Kultuuripärli” preemia näol.

“Eelkõige tänan neid kahtekümmend tuhandet inimest, kes kogu selle hooaja käisid meid kannustamas ja meile parimat soovimas,” tänas Sõber fänne.

Aastapreemia “Järjepidevus” sai kunstiõpetaja Anne Pajula. Auhinnaga “Maa sool” tunnustati mitmete lastekooride loojat ja juhti Tiiu Tikkerberi. Auhinna “Looming” pälvis mitme orkestri rajamise juures olnud ja tänaseni tegutsev Jüri Takjas. Preemia “Pühendumine” anti spordiklubi Sakura treenerile Riho Mäele. Ning tunnustuse “Elurõõm” sai Uudeküla seltsielu eestvedaja Katrin Uudeküll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles