Juhtkiri: Suured teod

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpalliklubi Rakvere Tarvas peatreener Andres Sõber ja mänedžer Rando Maamägi võtsid meeskonna eest 2010. aasta teo tunnustuse vastu.
Korvpalliklubi Rakvere Tarvas peatreener Andres Sõber ja mänedžer Rando Maamägi võtsid meeskonna eest 2010. aasta teo tunnustuse vastu. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kuigi sel aastal tehti Lääne-Virumaal arvestatav hulk suuri tegusid, oli aasta teo tiitli võitja üsnagi lihtsalt ennustatav.


Treener Andres Sõber viis korvpalliklubi Rakvere Tarvas Eesti meistriliigas finaali, kus pingelistes lõpumängudes vannuti lõpuks alla Tartu Rockile. Kunagi varem pole ükski siinne võistkond Eesti meistrivõistlustel finaali jõudnud. Tänu Tarva ajaloolisele edule Eestis ülipopulaarsel spordialal tõusis Rakvere ja Lääne-Virumaa kõikjal Eestis jututeemaks, põnevad korvpallilahingud tõid saalid rahvast puupüsti täis, huvilisi tuli kohale nii lähedalt kui kaugelt.


Meenutamist väärivad teisedki kaalukad nominen­did. Tamsalu rahval täitus mitme inimpõlve unistus, kui valmis jalakäijate tunnel ja renoveeriti perroonid. Kaks ja pool aastat kestnud restaureerimise käigus sai Kiltsi mõisast tõeline pärl.


Sõmerule kerkis arhitektuuriimena lainetavat viljapõldu meenutav multifunktsionaalne keskusehoone. Arvo Pärdi 75. sünnipäevaks rajati Rakvere keskväljakule pronksskulptuur, mis kujutab jalgrat­tale toetuvat poissi muusikat kuulamas.

Seitse konkurenti seljatas isikuteo kate­goorias restoranikoka kvalifikatsiooni­ga Sõmeru koolisöökla juhataja Urmas Lindlo, kes on viinud Sõmeru koolis toit­lustamise täiesti uuele tasemele. Seda kin­nitab ka võit toidumessi FoodFest raames korraldatud konkursil “Parim koolisöökla”. Tema töös on võtmesõnadeks tervislik mitmekesine toit ning õigete toitumis­harjumuste kujundamine. Aastane töö on kandnud juba vilja ning Sõmeru õpilased on harjunud nii tervisliku porgandi kui ka kaalikaga erinevates variatsioonides.


See on kiiduväärt, arvestades enamikus toitlustusettevõtetes levivat mentaliteeti, mille kohaselt lastepraad tähendab rasvast tilkuvaid friikartuleid ketšupiga, kõrval viinerid või kalaburgerid.
Jääb loota, et alanud aasta ei jää silmapaistvate tegude poolest eelmisele alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles