Postiauto jääb talvel maakohtades hätta

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post
Eesti Post Foto: Arvet Mägi

Eesti Posti kasutada olevad postiautod, mida rahvakeeli pirukateks kutsutakse, jäävad talvel maapiirkondades erateedel hätta ja ettevõte pöördub abi saamiseks omavalitsuste poole.


Kadrina vallavanema Aivar Lankei sõnul kujunes vallas esimene europensionipäev selliseks, et omavalitsus korraldas erateede puhastamise, sest muidu poleks postiauto seal sõita saanud.

Lankei hinnangul ei ole “pirukas” maal talvetingimustes eriti sobilik sõiduvahend. Samas arutles vallajuht, et kui Eesti Post pakub klientidele pensioni kojukande võimalust, siis omavalitsus peab justkui selle teenuse, mille eest firma raha saab, tagama.

Kadrina vallavanem Aivar Lankei selgitas, et omavalitsus peab erateid hooldama eriolukorras ehk kui näiteks häirekeskuse päästekorraldaja seda palub, või kui on avalik huvi. Viimase puhul tõi Lankei näite, et kui perearst või politsei soovib inimest külastada.

Kuigi erateede hooldamine ei ole omavalitsuse otsene kohustus, on Kadrina vald seda aastaid teinud. Lankei selgitas, et erateede hooldamine lumevaesel talvel olulisi lisakulutusi ei too. Küll aga on viimased talved näidanud, et erateede hooldus on kallis töö. Lankei tõi näiteks, et eelmisel aastal oli eelarves eraldatud teede lumest puhastamisele miljon krooni, kuid tegelikult kulus kolm ja pool miljonit.

Eesti Posti kojukandest rääkides ütles Lankei, et tema näeb kahte varianti: vald jätkab erateede hooldamist või hakkab ise pensioni kojukannet korraldama, leppides kokku mõne džiibimehega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles