Britid iseseisvumise tagamaadest

Anti Poolamets
, Eesti konservatiivne rahvaerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ANTI POOLAMETS.
ANTI POOLAMETS. Foto: Erakogu

Suubritannia Euroopa Liidust lahkulöömise referendumil muutus väga oluliseks immigratsiooniteema. Poolakate ja teiste idaeurooplaste sissevalgumine hakkas ajaloohuvilistele meenutama juba kunagist angli ja saksi hõimu sissetungi roomlastest tühjaks jäänud keltide maale. Roomlaste üles töötatud provints tõmbas oma jõukusega põhjapoolsemaid rahvaid just nii, nagu tänapäeval on Inglismaa unistuste elukohaks kommunismis vaesunud Ida-Euroopa elanikele.

Eelmisel aastal valgusid Suurbritanniasse tööle rekordilised 330 000 Euroopa Liidu kodanikku. Olen ise Londonis käies märganud, et poolakad on üle võtnud isegi senised araablaste söögikohad. Ilmuvad poolakeelsed ajalehed ning tekkinud on uued paralleelmaailmad. See mass võtab ära brittide töökohti, tekitab tohutud järjekorrad koolidesse ja haiglatesse. Ometi on idaeurooplased kõvad töötegijad, võrreldes Araabia ja Aafrika päritolu immigrantidega. Suur osa neist vegeteerib toetuste peal, mida töökal eurooplasel on valus vaadata.

Nende, kolmandatest riikidest pärit sisserändajate vool ohustab vana head Inglismaad palju rohkem kui Ida-Euroopa sajad tuhanded. Paraku on brittidel suur hirm saada rassismisilt, kui nad Aafrika-Araabia migrantide suunas näpuga näitavad. Seega elatakse eksistentsiaalsed hirmud julgemalt välja Euroopa sisserändajate peal. Kusjuures mõlemad immigratsioonivood ohustavad tõepoolest britte nii tõsiselt, et ähvardavad nad mõnede kümnendite jooksul muuta vähemuseks omal maal. See oht, mida multikultuurilise ühiskonna utoopiast pimestatud poliitikud ignoreerivad, oli küllap  põhjuseks, miks suudeti kokku saada viimased protsendid, mis liidust lahkujate leeri võidule aitasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles