Muutlik ilm toob taas külma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talv Virumaal.
Talv Virumaal. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eestisse pehmet ilma toonud madalrõhuala taandub lõuna poole ning asemele tuleb korralik talveilm, uue nädala algus võib tuua isegi -20 kraadi külma.

Kas külm ka pikemaks jääb, ei julge Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi sünoptikud praegu aga öelda. «Peab ütlema nagu ilmatargad: ei tea,» naeris ilmaprognooside osakonna juht Merike Merilain. «Praegune ilm on väga muutlik, mudelid näitavad ühtmoodi ja teisel päeval teistmoodi. Siiski paistab, et momendil on külmenemine kindel, sest madalrõhuala läheb meie pealt ära ning tuul pöördub kirdesse ja põhja,» lisas ta.

Selle nädala lõpuni on paras talveilm kindlustatud: sajab kerget lund, puhub nõrk põhjakaare tuul ja külma on homme 1-7 kraadi, laupäeval-pühapäeval kuni 12-17 kraadi.

Esmaspäevaks-teisipäevaks lubab nädalaprognoos esialgu isegi -20 kuni -25 kraadi, kuid sellele ei julgenud Merilain väga kindel olla: «Võib hoopis lääne poolt pehmem ilm tulla, seda kindlalt ette ei näe, sest mudelid on vastuolulised. Kolm päeva korraga,» ütles ta.

Nädalaprognoos märgib ka, et järgmise nädala kolmapäeval-neljapäeval on võrdsed võimalused nii Ida-Euroopa kohal tugevnenud külmal kõrgrõhualal, kui ka põhjalaiustel liikuvatel tsüklonitel, mis toovad pehmemat ilma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles