Kohus mõistis Narva endise abilinnapea ebaseaduslikule teole kihutamises süüdi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus
Viru maakohus Foto: Repro

Viru maakohus mõistis teadvalt ebaseadusliku otsuse tegemisele kihutamises süüdi Narva endise abilinnapea Sofja Homjakova.

Mõjuvõimuga kauplemises mõisteti Homjakova õigeks kuriteokoosseisu puudmise tõttu.

Viru Maakohtus kuulutati täna kohtuotsuse resolutiivosa, mille kohaselt mõisteti õigeks mõjuvõimuga kauplemises ja mõisteti süüdi väärteomenetluses teadvalt ebaseadusliku otsuse tegemisele kihutamises Narva endine abilinnapea Sofja Homjakova.

Kohus mõistis Homjakovale rahalisee karistuse 797 eurot ja 62 senti (12 480,04 krooni). Sellele lisandub ka sundraha ja kriminaalmenetluse kulud.

Süüdistuse kohaselt kasutas Homjakova 2006. aastal enda sugulase ja elukaaslasega seotud firmalt vara vastuvõtmisega nõustumise eest oma mõjuvõimu teiste linnaametnike suhtes.

Mõjuvõimuga kauplemisega tagas ta kohaliku sotsiaalabiameti poolt rendilepingu sõlmimise elukaaslasega seotud äriühinguga.

Samuti kihutas Homjakova oma endist alluvat Valeri Simsonit vähendama ühele juriidilisele isikule väärteomenetluse raames tehtud rahatrahvi summat.

Koos Homjakovaga oli kohtu alla antud ka Valeri Simson, keda prokuratuur süüdistas väärteomenetluses teadvalt ebaseadusliku otsuse tegemises. 04. jaanuaril 2011. aastal toimunud kohtuistungil esitas prokurör taotluse kriminaalmenetluse lõpetamiseks Valeri Simsoni suhtes avaliku menetlushuvi puudumise tõttu. Kohus lõpetas Simsoni suhtes menetluse ning Simson peab tasuma kohtukulud ja 278 eurot riigituludesse.

Samal istungil palus prokurör tunnistada Sofja Homjakova süüdi mõjuvõimuga kauplemises ja väärteomenetluses teadvalt ebaseadusliku otsuse tegemisele kihutamises, ning kokku karistuseks mõista talle neli kuud vangistust tingimisi kolmeaastase katseajaga. Kaitsja palus ta mõlema paragrahvi järgi õigeks mõista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles