Kunstiakadeemia tudengid tulid Rakverre majaseinu kraapima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värviuurimise praktikal vaatlesid kunstiakadeemia tudengid Pika tänava majade ajaloolisi värve. Kirurgitööd meenutava tegevuse käigus võetakse luubi alla imepisike ala ning abiks skalpell.
Värviuurimise praktikal vaatlesid kunstiakadeemia tudengid Pika tänava majade ajaloolisi värve. Kirurgitööd meenutava tegevuse käigus võetakse luubi alla imepisike ala ning abiks skalpell. Foto: Meelis Meilbaum

11.–15. juulini tegutsevad Rakveres kunstiakadeemia tudengid. Muinsuskaitse ja konserveerimise osakonna üliõpilased kraabivad skalpelliga majade välisseina, et näha, mis värvi see varem on olnud.

“N400,” kõlab ühe Pika tänava maja seina ääres, kus parasjagu tööd tehakse. Värvinimi viitab kollakaspruunile toonile, mis liigitub ookrite hulka, õpetavad asjaosalised. Senise uurimise käigus on selgunud, et levinuimad Eesti majade värvitoonid on ooker ja punakaspruun.

“Vahel on see üksluine, aga ka meditatiivne protsess,” ütleb üks praktika juhendaja Claudia Valge. Kunstiakadeemia tudengi sõnul keskendutakse uurimisel eelkõige linnamajadele. Ta selgitab, et vanad maamajad ja taluhooned on ehitatud palkidest ja neid ei värvitudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles