Noorte tantsud jutustavad lugusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimest aastat on peakorraldaja ametis Mihkel Ernits.
Esimest aastat on peakorraldaja ametis Mihkel Ernits. Foto: Erakogu

“Koolitantsu” peakorraldaja Mihkel Ernitsa sõnul rõhutab selleaastane festival, et iga tants kannab endas mingit lugu. Lääne-Viru noored asuvad lugusid jutustama 20. veebruaril

Kui palju osalejaid on registreerunud Lääne-Virumaal toimuvasse “Koolitantsu” eelvooru? Palju on neid kõikide maakondade peale kokku?

Sel aastal osaleb Rakvere teatris toimuval tantsupäeval pea 100 tantsijat. Kokku osaleb festivalil “Koolitants” hetkeseisuga üle 2000 tantsija.

Festivali teema on tänavu “Mis lugu jutustad sina?”. Miks selline teemavalik?

“Koolitantsu” selleaastane teema lähtub eelkõige Tallinna kui kultuuripealinna teemast “Mereäärsed lood”, mille kandev idee on see, et 2011. aastal räägitakse Euroopa parimad lood Tallinnas.

Olles väga laia kandepinnaga üleriigiline noorte tantsufestival, on loomulik, et 2011. aasta “Koolitantsu” teema haakub kultuuripealinna ideega ja toetab seda omalt poolt.

Tants kannab endas ennekõike mingit lugu ja just seda aspekti tahab festival käesoleval aastal eriliselt rõhutada.

Sellel aastal on festivali korralduses tehtud mitu muudatust. Millised need on?

Suurimad muudatused on seotud “Koolitantsu” uue visuaalse identiteedi loomisega. Valmis on uuenduskuuri läbi teinud “Koolitantsu” koduleht www.koolitants.ee.

Samuti toome sellel aastal festivali finaalkontserdi publikule mugavamasse ja atraktiivsemasse  kohta Nokia kontserdimajja. Plaanis on lõppkontsert efektsemaks muuta läbilavastatud vaheosadega.

Ülejäänud muudatused on pikemaajalised ja aeganõudvamad, millega on plaanis lähiaastate jooksul ka tegeleda.

Mis on teie arvates festivali “Koolitants” fenomen, et see igal aastal palju osalejaid leiab ega väsi?

Ma usun, et fenomen seisneb selles, et festival on pea ainuke väljund Eestis lastega ja noortega tehtud töö näitamiseks, enese proovilepanekuks ja teistega võrdlemiseks. Samas on sellel kindlasti ka oluline sotsiaalne aspekt - suhtlemine teiste rühmade ja tantsijatega.

Lisaks pakub festival võimaluse tuua laste ja noorte tantsurõõm stuudiotest ja proovisaalidest lavalaudadele sadadele silmapaaridele nautimiseks ja kaasaelamiseks.

Koolitants

• Lääne-Virumaa eelvoor toimub Rakvere teatris 20. veebruaril. “Koolitantsu” lõppkontsert on 2. ja 3. aprillil Nokia kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles