Rakvere politseikoeral sündis kaheksa kutsikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Bambergi sõnul ei saa teenistuskoera lemmikloomana võtta. Alati tuleb arvestada võimalusega, et midagi võib juhtuda.
Raul Bambergi sõnul ei saa teenistuskoera lemmikloomana võtta. Alati tuleb arvestada võimalusega, et midagi võib juhtuda. Foto: Kasper Mäe

Rakvere politseijaoskonnas täidab oma tööülesandeid Belgia lambakoera malinoisi tõust nelja ja poole aastane teenistuskoer Nacho. Hiljuti sai ta kaheksa kutsika isaks.

Nacho on äärmiselt sõnakuulelik ja tark koer. Ta täidab käsklusi, oskab trikke ning on suur abimees ka tööpõllul: ajab jälgi, otsib narkootikume ja püüab kurjategijaid. Ka neid, kes silmanähtavalt ohtu ei kujuta.

Kui Soome teenistuskoerte koolitaja Jussi Leinonen Eestis käis, jäi Nacho talle silma. Kuna mehel on emane koer, kellele seltsilist leida oli keeruline, aga kutsikaid sooviti saada, lepiti Nacho peremehe Raul Bambergiga kokku, et koerad tutvuvad omavahel. “Algul ei juhtunud midagi,” rääkis peremees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles