Sajad sondalased värisevad kütmata kodudes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Jelena Sveridova, kes kahe väikese lapse ja praegu töötu elukaaslasega Ida-Virumaal Sonda alevikus elab, on meeleheite äärel, sest pere elab neljakesi ühes toas, mida suudetakse radiaatoriga nii palju kütta, et toas on 14-15 kraadi.

Naise sõnul on nad mitu korda seinakontakte vahetanud, sest need lähevad ülekoormusest kärssama ja maja elanikud kardavad kogu aeg, et ükskord kellegi korteris tulekahju puhkeb, kirjutas Õhtuleht.

«See on täielik korralagedus ja inimeste mõnitamine, sest kui meile oleks antud teada märtsis, et sügisel maju kütma ei hakata, saanuks talveks end veidi ette valmistada, kuid teatati oktoobris,» rääkis ta.

Sonda vallavanem Andrea Eiche kinnitab, et vald on oma võimaluste piires teinud kõik, et inimesed külmas toas istuma ei peaks, kuid probleem on selles, et elanikud leidsid, et liiga kallis on keskkütte eest maksta.

Vallavanema sõnul aitaks probleemi leevendada õhksoojuspumpade ostmine ja vald on lubanud nende muretsemisel kaasa aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles