Rakverre tuleb öösel jooksma huvilisi üle maailma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus eelmisest ööjooksust.
Fotomeenutus eelmisest ööjooksust. Foto: Ain Liiva

Laupäeval on oodata ühe Baltikumi omanäoliseima jooksuürituse distantsidele üle 8000 osavõtja. Lisaks eestlastele on osalejaid 17 välisriigist, kaugemad neist Filipiinid, Ameerika ühendriigid, Paraguay, Küpros ja Hispaania.

Eesti Ööjooks on suveelamus kogu perele, sest tegevusi jätkub nii naistele, lastele kui ka meestele. Keskväljakul saab tutvuda ööjooksu arvukate partnerite väljapanekutega, osta tervise- ja sporditooteid. Toimub Aqva spaa ööujumine, lastele on avatud mänguala koos jäätise ja suhkruvati müügiga, kõhu täidab Päts.

Jooksuõhtut alustavad varakult, kell 17.30, lõbusad Mõmmi lastejooksud, mis toimuvad Rakvere Keskväljaku kõrval. Kell 21 avatakse Eesti Ööjooksu stardikoridorid. Stardikoridoris paluvad korraldajad olla vähemalt 10 minutit enne oma starti. Stardikoridori pääsemise ja osalemise aluseks on seljas olev ööjooksu ametlik särk. Särki mittekandvad osalejad diskvalifitseeritakse finišiprotokollis. Kell 21.30 lähetatakse Rakvere Keskväljakult rajale poolmaratoni jooksjad. Kell 21.35 antakse start 10 kilomeetri jooksu I grupile ja kell 21.40 II grupile. 5 kilomeetri pikkusel distantsil osalejad pääsevad rajale orienteeruvalt kell 21.45–21.50.

Autasustamine algab Keskväljakul kell 23. Korraldajad paluvad kepikõndijatel, olenemata distantsist, ja lapsevankriga osalejatel suunduda 5 kilomeetri distantsi stardikoridori lõppu. Ööjooksu stardimaterjale väljastatakse 12. augustil kella 16–21 ja 13. augustil kella 12–21 võistluskeskusest, mis asub Rakvere spordikeskuses aadressil Kastani 12.

Korraldajad soovitavad Lääne-Virumaa ja Rakvere ning lähiümbruse elanikel võimalusel stardimaterjalid välja võtta reedel kella 16–21. Rinnanumber väljastatakse 10 kilomeetri ja 21,1 kilomeetri jooksul osalejatele. 5 kilomeetri distantsiks rinnanumbrit ei väljastata, sest tegu pole võistlusdistantsiga.

Võistluskeskuses on pakihoid, pesemis- ja riietumisvõimalus, stardimaterjalide ja särkide väljastus. Lisaks on võistluskeskuses kella 20–00 avatud lastehoid. Võistluskeskuses saab veel registreerida kõikidele distantsidele, sealhulgas Mõmmi lastejooksudele. Kohtade täitumisel registreerimine lõpetatakse.

Eesti Ööjooks toimub kuuendat korda. Ööjooksu distantsidele on registreerunud 8146 jooksjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles