Raskesti läbitavaid teelõike leiab kõigist maakondadest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine maantee
Lumine maantee Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Pinnatuisk on päeva jooksul laienenud üle Eesti ja  raskesti läbitavaid või liiklusele läbimatuid teelõike on väiksematel maanteedel suuremal või vähemal määral kõigis maakondades.

Raskemad on sõiduolud Lääne- ja Ida-Viru, Järva, Viljandi, Jõgeva , Põlva ja Pärnu maakonnas.

Kinni tuisanud on Järva maakonnas Kabala- Pilistvere maantee.

Suurematel maanteedel oli lagedatel teelõikudel sõiduradadele ulatuvaid tuisuvaalusid ning kinnisõidetud libedat lund. Kuigi paljudel teelõikudel on sõidujäljed või sõidurajad  puhtad, tuleb arvestada ka seal ootamatult jäise ja libeda teekattega. Libe oli  Tallinna-Tartu maantee Jõgeva maakonnas, Jõhvi-Tartu-Valga maantee Valga maakonnas ja Valga-Uulu maantee Valga ja Viljandi maakonnas.

Piirkonniti sadas ka lund, nähtavus oli sajus ning tuisus piiratud.

Prognoosi kohaselt on õhtupoole ja öösel ilmastiku- ja teeolud jätkuvalt keerulised, võib hakata sadama lumelörtsi ja tuul tugevneb.

Õhtupoole tuleks vältida sõite väiksematele teedele ning enne väljasõitu valida marsruuti ning  koguda teavet sihtkohta jõudmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles