Maanteeinfo: pinnatuisu tõttu on sõiduolud keerulised

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Kogu eilse päeva kestnud pinnatuisk on jätkunud siiani ja sõiduolud on keerulised, eriti väiksematel teedel, teatab maanteeinfokeskus.

Raskesti läbitavaid või liiklusele läbimatuid teelõike on väiksematel maanteedel  suuremal või vähemal määral kõigis maakondades. Raskemad sõiduolud on Kesk- ja Lõuna-Eestis.

Lume tõttu on läbimatud Järva maakonnas Peetri-Roosna-Alliku ja Jõgeva maakonnas Kudina-Maarja maantee. Kinnituisanud on mitmeid kõrvalmaanteede lõike Viljandi maakonnas.

Põhi- ja suurematel tugimaanteedel oli enne kella 6.00 lagedatel teelõikudel sõiduradadeni ulatuvaid tuisuvaalusid ning kinnisõidetud libedat lund. Kuigi paljudel teelõikudel on sõidujäljed või sõidurajad  puhtad, tuleb arvestada ka seal ootamatult jäise ja libeda teekattega.

Nähtavus oli tuisus piiratud, teepinna temperatuurid –2° kuni -5°

Prognoosi kohaselt tuisk päeva jooksul mõnevõrra vaibub.

Maanteeinfokeskus soovitab vältida sõite väiksematele teedele ja enne väljasõitu valida marsruuti ning koguda teavet sihtkohta jõudmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles