Elisa, EMT esitasid tehnilise järelevalve ametile Tele2 vastu kaebuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 Eesti endine juht Toomas Tiivel.
Tele2 Eesti endine juht Toomas Tiivel. Foto: Peeter Langovits.

EMT esitas möödunud nädala lõpus ning Elisa sel teisipäeval tehnilise järelevalve ametile (TJA) avalduse Tele2 suhtes järelevalvemenetluse algatamiseks, kuna Tele2 peatas alates veebruari algusest numbriliikuvuse.

Elisa esitas ametile  avalduse seoses Tele2-poolse elektroonilise side seaduse rikkumisega ning ühtlasi nõuab Elisa ametilt Tele2-le ettekirjutuse tegemist

Elisa saatis kaebekirja ka Tele2-le ja EMT-le, tarbijakaitseametile ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile, teatas ettevõte.

Elisa teate kohaselt on Tele2 alates teisipäevast peatanud numbriliikuvuse, keelates ära klientide õiguse vahetada operaatorit.

Alates 1. veebruarist on Tele2 kõik Elisa poolt esitatud numbri teisaldamise taotlused tagasi lükanud või tühistanud põhjendades seda eurole ülemineku või muu põhjusega. Elisa juhatuse esimehe Sami Seppäneni sõnul pole ükski teisipäevane Tele2 poolt numbri teisaldamise taotluse tagasilükkamise põhjendus olnud õigusaktide kohaselt lubatud.

Seppänen ei näe Tele2 käitumisele muud põhjendust kui, et üritatakse peatada kiiresti kasvanud klientide äravoolu. «Tehnilise järelevalve ameti statistika järgi on klientide äravool Tele2-st Elisasse numbriliikuvuse teel rohkem kui kolmekordistunud, ulatudes 2010. aasta lõpus keskmiselt 300 kliendini nädalas.»

Ta lisas, et Elisast Tele2 suunduvate klientide arv on samal ajal pidevalt langenud, jäädes suurusjärku 100-150 klienti nädalas.

EMT pressiesindaja Kaja Sepp ütles BNS-ile, et EMT esitas TJA-le avalduse seoses Tele2 numbriliikuvuse peatamisega eelmise nädala lõpul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles