Eesti ainus raamatukogubuss vurab Virumaale

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Tallinna keskraamatukogu raamatukogubuss Katarina Jee on võtnud ette paaripäevase ringsõidu, mille käigus külastatakse ka Lääne-Virumaad.

Raamatukogubussi saab Lääne-Virumaal näha laupäeval, 24. septembril. Esimene peatus on Tapal linna keskväljakul kell 10 ja teine Rakveres Lääne-Virumaa keskraamatukogu ees kell 12.

Peatuse ajal saab tutvuda raamatukogubussiga ja bussis olevate raamatutega ning raamatukogubussi töötajate töötingimustega. Võimalik on küsida Tallinna keskraamatukogu teenuste kohta (näiteks raamatukoguhoidjate poolt pakutavate koolitused, e-raamatute laenamine ja e-raamatukogu ELLU) ning õppida kasutama e-kataloogi ESTER.

Lapsed saavad raamatukogubussis joonistada ja pilte värvida, tutvuda lahedate koomiksiraamatutega, nuputada mõistatusi ja lahendada ristsõnu.

Raamatukogubussiga on oodatud tutvuma ka kohaliku omavalitsuse otsustajad, raamatukoguhoidjad, ajakirjanikud ja kõik teised huvilised. Neile tutvustavad Tallinna Keskraamatukogu töötajad raamatukogubussi hankimise ja ülalpidamisega ning teeninduse korraldamisega seotud protsesse ja kulusid. 

Sõidu eesmärk on tutvustada raamatukogubussi kui ühte võimalikku lahendust, kuidas viia raamatukoguteenus lähemale hajaasustusega piirkondades elavatele inimestele.

Raamatukogubussi Katarina Jee kahepäevast tutvustussõitu maakondades rahastavad Kultuuriministeerium (raamatukogude arendamise programm) ja Tallinna linn.

Lääne-Virumaa keskraamatukogu 1. korrusel on samaaegselt avatud kasutatud raamatute müük.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles