Välismaalased Eesti noortelt: kas te ikka merd olete näinud?

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paviljoni avamise üritusel mängisid Alice Siil (vasakul), Kaia Preiss, Anna-Bret Vehik, Ivar Palk ja Kristin Siil kohalikust noortekeskusest laenatud džembedel ja trummidel. Taustal noorte loodud Euroopa paviljon.
Paviljoni avamise üritusel mängisid Alice Siil (vasakul), Kaia Preiss, Anna-Bret Vehik, Ivar Palk ja Kristin Siil kohalikust noortekeskusest laenatud džembedel ja trummidel. Taustal noorte loodud Euroopa paviljon. Foto: Erakogu

Augustis veetsid aktiivsed Rakvere noored Anna-Bret Vehik, Kaia Preiss, Ivar Palk, Alice Siil ja Kristin Siil kaks nädalat Rakvere sõpruslinnas Lütjenburgis rahvusvahelises noortelaagris “Youth camp 2016”, kus osalesid peale eestlaste ka sakslased ja prantslased.

Lütjenburgi saabudes pidid Rakvere koolinoored peaaegu kohe organiseerima oma kodulinna tutvustava õhtu. “Meie arvates läks meil ülihästi,” rääkis Alice rõõmsalt. “Rakvere õhtu oli kõige parem.”

Eesti köögi tutvustamiseks valmistasid noored laagrilistele õhtusöögiks kartuliputru ja kotlette, kõrvale pakkusid värsket salatit. Noored tahtsid ka karaskit pakkuda, ent selle tegu läks veidi untsu. “Keegi meist polnud varem karaskit valmistanud,” ütles Anna-Bret Vehik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles