Kadrinas eufooniumi õppiv prantslane tunneb end siin turvaliselt

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpallurist muusik Faustin Maurel näitas laste heameeleks, millist häält eufoonium teeb.
Korvpallurist muusik Faustin Maurel näitas laste heameeleks, millist häält eufoonium teeb. Foto: Marianne Loorents

“Tere!” ütleb prantslane Faustin Maurel selges eesti keeles valjusti, kui temaga Kadrina kunstidekoolis kohtume. Kadrina Karude logoga mütsi kandev päikesepoiss on Maarjamaal veetnud rohkem kui kuu ning esimesed eestikeelsed sõnad on tasapisi selgeks saanud.

Sellest sügisest Kadrina keskkoolis ja kunstidekoolis õppiv prantsuse noormees Faustin Maurel on pärit rikkaliku ajalooga Nîmesi linnast. Kuigi Faustin ütleb, et tegemist on väikelinnaga, pole see meie mõistes sugugi nõnda. Vahemereäärses Nîmesis elab enam kui poole rohkem inimesi kui Tartus.

Mõnusalt päikselisest kliimast augusti keskpaigas vihmasesse Eestisse saabunud Faustin on Kadrinas juba harjuma hakanud. Keel on küll raske, aga aegamisi see juhendaja käe all tuleb. Ja mitte vaid eesti keel – siin saab ta ka kõvasti inglise keelt harjutada, sest seda räägib ta üpris tugeva prantsuse aktsendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles