Mauri Kiudsoo räägib Varudi-Vanaküla mündiaardest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa keskraamatukogu kohtumisõhtul esineb arheoloog Mauri Kiudsoo (pildil sinises)
Lääne-Virumaa keskraamatukogu kohtumisõhtul esineb arheoloog Mauri Kiudsoo (pildil sinises) Foto: Marianne Loorents

Sügis jõudis pärale ning aeg on taas tubasteks tegevusteks. Lääne-Virumaa keskraamatukogu alustab oma kohtumisõhtuid ajalooteemaga. Täna tuleb kell 17ks külla arheoloog Mauri Kiudsoo (pildil paremal), kes räägib Varudi-Vanaküla peitleiust.

Varudi-Vanaküla peitleid on mündiaare, mille leidis 2015. aasta aprillis otsingu- ja kodulooklubi Kamerad. Otsima mindi küll hoopis 1268. aastal toimunud Rakvere lahingu paika, mis seekord veel leidmata jäi.

Koos Tallinna ülikooli ajaloo instituudi ja muinsuskaitseameti arheoloogide Mauri Kiudsoo, Nele Kangerti ja Ulla Kadakaga kaevati Uhtnast loduheinamaalt välja 51 Rooma pronksmünti, kolm tervet sõrmust, üks suurem rõngas ning paar ehtekatket. Arheoloog Mauri Kiudsoo, kelle üheks peamiseks uurimisvaldkonnaks on aarded ja mündiringlus, kõneleb raamatukogus Varudi-Vanaküla peitleiu numismaatilisest ja ajaloolisest väärtusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles