Eesti Rahva Muuseum ootab kirjutisi teemal "Minu auto"

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sven Andreson/Valgamaalane

Eesti Rahva Muuseum kutsub osalema traditsioonilisel teatmematerjali kogumise võistlusel.


Teemal "Minu auto“ oodatakse lugusid igapäevasest autokasutusest, autodega seotud uskumustest ja rituaalidest, värvikatest juhtumistest, anekdootegi.

Kui olete pikaaegne autoomanik, oleks muuseum tänulikud mälestuste ja võrdluste eest, kuidas auto kasutus on muutunud võrreldes varasemate aastatega.

Mida sümboliseerib auto – liikumisvabadust, kiirust, kulusid? Kas auto on lihtsalt käepärane kodumasin või pigem üks pereliikmetest või hoopis uhkuseasi?

Võimalik on esitada ka vabateemalisi võistlustöid.

Vabateemaliste tööde puhul on eelkõige oodatud eelmiste aastate uurimisteemad-, nagu "Rõivastus nõukogude ajal“, "Kollektsioneerimine“, "Post minu elus“, "Turism nõukogude ajal“, "Isik ja võim – kokkupuuted võimuesindajate ja ametiasutustega“, "1990ndad aastad Eestis: suurte muutuste aeg ja argielu.“

Samuti on oodatud kodukoha või – talu kirjeldused, meenutused nõukogude ajast, eluloolised ja etnograafilised materjalid.

Rohkem infot ja teemasid pakuvad küsimuskavad, mida leiate veebis: http://www.erm.ee/kirjasaatjad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles