Reisirong jäi Jõhvis lumme kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Irina Tokareva

Lumetuisu tõttu jäi Narva-Tallinna varahommikune Edelaraudtee reisirong Jõhvis lumme kinni, kust seda praegu alles päästetakse.

Postimees.ee’le helistas õnnetu reisija, kes ootas kell 6.32 Narvast väljuma pidanud ja 7.47 Kiviõlisse saabuma pidanud rongi, et Tallinna sõita. Kell 9 polnud rongi ikka veel, kuid raudteejaamast ta lahkuda ei julgenud, sest infot rongi saabumise või ärajäämise kohta pole kuskilt võtta.

Edelaraudtee esindaja ütles, et neile teadaolevalt on raudtee kohati lund nii täis, et vedur ei pääsenud sellest läbi juba Narvas. «Vedur jäi lumme kinni. On kuulda olnud, et sinna on abijõud välja saadetud,» sõnas esindaja, kelle sõnul usutavasti rong suure hilinemisega ikka tuleb.

Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase sõnas, et rong jäi Jõhvis lumme kinni. «Sajab lund ja tuiskab nii võimsalt, et umbes poole tunni jagu varem läbi läinud Moskva rongi jälgi isegi ei olnud näha selle aja peale.»

«Neil minutitel peaks abivedur sinna kohale jõudma ja hakkama rongi päästma,» lubas Glase kella 9.15 ajal. Hiljem täpsustas ta, et kell 9.32 sai rong uuesti liikuma ja jätkas teed pealinna poole.

Tema kinnitusel peale Narva-Tallinna reisirongi tõttu teisi ronge lumevangi pole jäänud.

Ilmajaam: öösel oli mõõdukas sadu

EMHI sünoptik Merike Merilain ütles, et küllap tegi Ida-Virumaal kurja tsüklon, mis kogu Eestist üle läks. «Sadas rohkem öö esimesel poolel, aga praeguseks tuul ei ole veel vaibunud. Muidu oli mõõdukas sadu öö esimesel poolel, sadas kuskil kella 2ni, aga mitte midagi erilist,» sõnas Merilain.

Eile päeval tuli piirkonnas sademeid 8 millimeetrit peamiselt lörtsina, öösel veel 2 millimeetrit juurde, tõenäoliselt siis lumena. «Maksimaalselt 10 sentimeetrit lund juurde võis öö jooksul tulla, konkreetselt Narva jaamas näitab 6 sentimeetrit kasvanud lumekihti,» lausus sünoptik.

Praegu puhub tuul 14 meetrit sekundis, mis tekitab Merilaini sõnul korralikku pinnatuisku, praegu sajuala Ida-Virumaa kohal enam ei ole.

«Täna päeval läheb jälle tuulisemaks, pinnatuisku võib veel tulla,» hoiatas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles