13. Alutaguse suusamaratonil stardivad Jaak Mae ja Karel Tammjärv

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusataja Jaak Mae.
Suusataja Jaak Mae. Foto: NordicFocus

Laupäeval antakse start kolmandale EMT Estoloppeti sarja maratonile Pannjärve Tervisespordikeskuse suusastaadionil Alutagusel.

Suusatatakse klassikalises sõiduviisis ning valida saab vastavalt võimetele kas 40 km või 20 km pikkuse distantsi vahel, esimene start on kell 11.00. Kõige pisematele on mõeldud lastesõidud, mis saavad alguse kell 11.30. Pärast suusatamist on lastel võimalus lustida kolme raja ja linttõstukiga tuubimäel.

13. Alutaguse Maratoni korraldaja Robert Peetsi sõnul on stardinimekiri päris uhke. «Kui eelmisel aastal läbis maratoni 911 spordihuvilist, siis tänavu on eelregistreerunuid juba 1064. Nende hulgas ka Jaak Mae, Karel Tammjärv ja mullused poodiumimehed,» rääkis Peets, kelle sõnul on üks kohalik mees võitjale auhinnaks välja pannud lausa pool siga. «Teine pool loositakse välja kõikide osalejate vahel,» lisas ta.

Peetsi arvates on Pannjärve suusarada harrastajate jaoks loodud. «See on vahelduva maastikuga ja ilma ohtlike laskumiste ja suurte tõusudeta. Kogu trass kulgeb metsas ja möödub 11 järvest, mis kuuluvad 40 veekogust koosnevasse Kurtna järvestikku. Hetkel on raja lumekatte paksuseks üle 60 cm ja tuleb ilmselt lisa,»  kutsus mees veel kahtlevaid suusahuvilisi end maratonile kirja panema.

Maratonile autoga tulijate jaoks on parkimine korraldatud võistluskeskuse lähedale. Ka suusahoolduse eest on hoolitsetud ning külmakartlikud saavad sooja keskuse kohvikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles