Noorte suvi möödus eakaid abistades

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapalt pärit Airi Võsuri oli üks neist hakkajatest noortest, kes Ojakülas elava vanapaari juures koristamas käis.
Tapalt pärit Airi Võsuri oli üks neist hakkajatest noortest, kes Ojakülas elava vanapaari juures koristamas käis. Foto: Erakogu

Suvevaheaeg ei möödunud kõigil noortel ühtmoodi. Mõned neist leidsid muude toimetuste ja puhkamise kõrvalt aega, et teha head ja abistada neid, kes ise enam kõike ei jõua.

Eakate abistamise projekti eestvedaja Elerin Miilmani sõnul hakkas hea algatuse seeme idanema siis, kui aktiivne vanaproua Kadri-Ly Trahv Lääne-Viru noortekogu poole pöördus. “Ta juhtis meie tähelepanu sellele, et meie ümber on palju eakaid, kes sooviksid abi, aga ei tea, kelle poole pöörduda,” rääkis Miilman. “Ta pakkus välja idee, et võiksime suvistel töödel vanemaid inimesi aidata. See oleks põlvkondadevaheline koostöö.”

Noortel läks kohe silm särama: miks mitte?! Elerin Miilman, Rakvere gümnaasiumi õpilane ja noortekogu aktiivne liige, hakkas kohe projekti vedama. Kuigi entusiastlikke vabatahtlikke oli alguses muidugi natuke rohkem, jõudis abitegudeni neist siiski omajagu. Õieti polnud suvi saanud veel alata, kui esimesed abistajad olid juba asja kallale asunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles