Sõmerul ja Roelas käib mobiilne noorsootöö

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roela noortekeskus.
Roela noortekeskus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Üle Eesti valiti välja 50 noortekeskust tegelema MoNo ehk mobiilse noorsootööga. Lääne-Virumaal on liitunud Euroopa Sotsiaalfondi rahastatava programmiga Roela, Sõmeru ja Ubja noortekeskus.

Tegemist on projektipõhise tegevusega, mis aitab noori märgata, nõustada, võimalusel kutsuda noortekeskusesse ning kaasata neid noortekeskuse tegevustesse.

Sõmeru vallas MoNo tööd koordineeriv haridusspetsialist Ia Müür selgitas, et mobiilset noortetööd saab teha neljal moel.

Esiteks nn tänavatöö ehk vaadeldes ja uurides, kus noored kogunevad, teiseks interneti teel suheldes ja infot jagades, kolmandaks võimaluseks on organiseeritud tegevused noortele avalikes kogunemiskohtades ja neljandaks noortekeskuste vahenditega töö korraldamine piirkonnas, kus noortekeskus puudub.

Viimasel juhul saab korraldada üritusi nt kultuurimajas või külamajas ning samuti kaasata noori oma keskuse tegevustesse.

“Linnas ja maal on olukord erinev, kui linnas kogunetakse kaubanduskeskustesse, siis Sõmeru vallas kogunetakse bussipeatustesse ja ka noortekeskuste juurde, kuhu tavaliselt hiljem sisenetakse,” märkis Ia Müür.

MoNo koolitusel Tartus käisid koordinaatorid ka kaubanduskeskustes jälgimispraktikal, kus eesmärk oli noortega suhelda.

“Noored pidasid kau­ban­duskes­kustes aru, organi­see­ruti, mindi kuhugi. Täiskas­va­nutega nad eriti tegemist teha ei tahtnud,” rääkis Ia Müür.

Roela noortekeskuse ju­hataja Maire Eigi ütles, et projekti plaanitakse kasutada ­selleks, et võimaldada Tudu
ja Küti noortel, kel noortekeskus ­puudub, käia Roela noortekeskuses suurematel üri­tustel.

“Oleme neid varemgi teavitanud, kuid kui puudub transport, ei saa noored tulla. Nüüd korraldame transpordi ja kindlasti on Roela noortel huvitavam, kui uusi noori lisandub,” kõneles Eigi.

Samuti plaanitakse Roelas täiendada noortekeskuse varaaita ehk noorsootööks vajalikku varustust.

MoNo projekt kestab tänavu jaanuari algusest kuni 31. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles