Lillad karud aitavad saada kiusamisest vabaks

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillad karud aitavad saada kiusamisest vabaks.
Lillad karud aitavad saada kiusamisest vabaks. Foto: Marianne Loorents

​Taani päritolu lillad karud on aidanud lasteaedades ja koolides ennetada solvanguid ja kaklusi ning nende tagajärgi. Programmiga “Kiusamisest vabaks!” on maakonnas liitunud 15 lasteaeda ja kuus kooli. Kesknädalal jagati keerulises, kuid tulemuslikus ennetustöös kogetut.

“Mulle meeldib see mõte, kuna olin koolikiusamise ohver,” lausus üks ema südamlikult, kui lasteaias paluti vanematelt tagasisidet programmi eesmärgilisuse osas. Emad ja isadki on kaasatud hea-olemise-projekti. Kõik saab alguse julgusest, sallivusest, austusest ja hoolivusest.

Rakvere põhikooli (RPK) õpetajad Karin Keskla ja Piret Strömberg on näinud oma klassi laste pealt, et karu aitab lapsi, kes hädas või kes on loomult vaiksed muretsejad. “Mõnda last ei saagi muidu rääkima, ainult karuga. Meil oli juhus, et laps ei suutnud murest rääkida, pani kirja karu postkasti ja arutlesime sel teemal,” jutustas Strömberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles