13. Alutaguse suusamaratoni võitis Vahur Teppan

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Teppan
Vahur Teppan Foto: Rainer Rannala

Täna Ida-Virumaal Pannjärvel peetud 13. Alutaguse suusamaratoni võitis Vahur Teppan, ajaga 1:52:52,3.


Tema järel tuli teiseks Eeri Vahtra, kes läbis 40 km ajaga 1:52:53. Poodiumi kolmanda koha hõivas Raido Ränkel, lõpuajaks 1:52:54. Kiireim naine oli Piret Pormeister, kes ületas finišijoone üldjärjestuses 61. kohal ning ajaga 2:08:50,6.



Eraldi arvestust peeti 20 km rajal noortele. Kiireim noormees M-15 klassis oli Kaarel Kasper Kõrge, ajaga 1:17:37 ja N-15 klassi parimaks tunnistati Anette Baum, ajaga 1:31:24.



Pikale distantsile registreerus esialgsetel andmetel rekordilised 1009 ning lühikesele trassile 176 suusatajat. Vaatamata krõbedatele külmakraadidele lustis lastesõitudel 18 vaprat suusahuvilist vanuses 5-12 aastat.



Vahur Teppani sõnul olid tänane rada ja suusailm suurepärased ning enesetunne hea. "Hommikuga rajale sadanud paar sentimeetrit värsket lund tegi sõidu päris aeglaseks. Kõvasti mingit tempot alguses ei tehtud ja päris suur punt istus pool maad koos," rääkis mees ning kiitis maratoni korraldajaid hea ürituse eest. "Ma ei teagi kuidas ma teistelt eest ära sain. Karel Tammjärvel oli täna küllaltki aeglane suusk, tema jäi ka meist maha kui neljakesi eest ära sõitsime ja nii ta läks," lisas Teppan, kes võistleb järgmisel nädalavahetusel Norras peetaval maailmakarika etapil uisusprindis.



13. Alutaguse suusamaraton oli ühtlasi ka EMT Estoloppet pikamaasuusatajate sarja kolmandaks etapiks.  Kokku koosneb sari kuuest osavõistlusest, millest järgmine on juba eeloleval pühapäeval, kui kõlab pidulik stardipauk 40. Tartu Maratonil.




 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles